Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. május 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Polgármestereket választottak három településen
Biharugrán, Ramocsaházán és Szakácsiban is független jelöltnek szavaztak bizalmat

Három településen rendeztek ma időközi önkormányzati választást 2016. július 24-én, mert a helyi képviselő-testület feloszlatta magát. A Békés megyei Biharugra első embere Makra Tibor lett, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ramocsaházáé Ragányi Róbert, míg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szakácsiban Oláh Lajos maradt a polgármester.


Biharugra

Makra Tibor független jelöltet választották polgármesterré a Békés megyei Biharugrán. A 2014-es önkormányzati választáson egyetlen szavazattal alulmaradt Makra Tiborra 340-en szavaztak, míg a 2006 óta a települést vezető Vígh Ilona (Fidesz-KDNP) 272 szavazatot kapott – tájékoztatta az MTI-t Bai Zsolt jegyző. Hozzátette: a másik két független jelölt, Nagy László és Tóth Jenő 22, illetve 23 szavazatot kapott. A szavazatszámláló bizottság tagjai hét érvénytelen szavazatot számoltak össze. A részvételi arány magas, 79 százalékos volt – mondta Bai Zsolt. A településen a négytagú képviselőtestület tagjait is megválasztották, a posztokra 19-en jelölték magukat. Az időközi választásra azért volt szükség, mert a képviselő-testület májusban feloszlatta magát.

Ramocsaháza

A független Ragányi Róbert nyerte meg az időközi polgármester-választást Ramocsaházán – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei község jegyzője az MTI-vel. A településen a polgármester személye mellett az önkormányzati testület összetételéről is döntöttek a választók. Molnár Tibor elmondta, hogy a nem hivatalos végeredmény szerint Ragányi Róbert 413, a másik két független jelölt, Simon József és Balogh Gyula 394, illetve 6 szavazatot szerzett. Tóth Péter Pálra, a Magyar Munkáspárt jelöltjére hárman szavaztak. A 827 leadott voksból 11 volt érvénytelen. A hat képviselői helyért 17 jelölt indult, ennek a választásnak az eredménye későbbre várható – tette hozzá a jegyző. Az időközi önkormányzati voksolást azért kellett kiírni a mintegy 1500 lelkes faluban, mert a település képviselő-testülete április 28-án tartott ülésén feloszlatta magát.

Szakácsi

A független Oláh Lajos maradt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szakácsi polgármestere az időközi választás eredményeként – közölte az Edelényi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője, a helyi választási iroda vezetője az MTI-vel. A településen a polgármester személye mellett a helyi képviselő-testület tagjairól is döntöttek a választók. Vártás József azt mondta: a települést eddig vezető Oláh Lajos 53 szavazatot kapott, a szintén független Balogh Elemér, a helyi roma nemzetiségi önkormányzat elnöke pedig 49 voksot tudhat magáénak. A mintegy 170 lakosú falu 111 választópolgárából 103-an mentek el voksolni, egy érvénytelen szavazat volt. Vártás József kitért arra is, hogy a képviselő-testület egy kivétellel lecserélődött. A négy önkormányzati képviselői mandátumra nyolcan aspiráltak, valamennyien független jelöltek. Az időközi önkormányzati választást azért kellett megtartani, mert a képviselő-testület tavasszal feloszlatta magát – jegyezte meg a helyi választási iroda vezetője.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu