Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. május 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Hiába az ingyentelkek, alig-alig van rájuk kereslet
A legtöbb faluban a kedvezmények ellenére sem tolonganak a betelepedni vágyók

Noha több vidéki település is már évek óta ingyentelkekkel csábítja a fiatal családokat, ám a csok ellenére sem tolonganak a letelepedők a parcellákért. Körkérdésünk során találkoztunk elégedett önkormányzatokkal is, de van olyan falu, ahol tíz év alatt csak egyetlen jelentkező akadt, máshol pedig vissza kell perelni az önkormányzatnak a telkeket – írja a Magyar Nemzet Online.


Hiába kínálja a Győr-Moson-Sopron megyei Vág már nyolc éve egyforintos telkeit, eddig mindösszesen hárman teljesítették az önkormányzat feltételeit. Ráadásul a helyhatóságnak öt esetben meggyűlt a baja azokkal a jelentkezőkkel, akik négy év alatt nem építettek kulcsrakész házat.

„Ezért most a településvezetés perli vissza az ingatlanokat” – mondta Pálfi Attila, Vág polgármestere. Annak ellenére nem állnak sorba a jelentkezők, hogy a község vezetője szerint minden adott náluk ahhoz, hogy vonzók legyenek a betelepülőknek: egyáltalán nincs munkanélküli a faluban, viszont van körzeti orvos, továbbá posta, óvoda és iskola is. Munkalehetőség pedig a környező településeken, Celldömölkön, Sárváron.

Egyetlen helyi csapott le az ajándékra

Az ezerfős Bihartorda telekosztási projektje még negatívabb képet mutat. A Püspökladánytól mintegy 30 kilométerre fekvő, tipikus alföldi település lakói elsősorban mezőgazdaságból élnek, így főleg a földművelés és az állattenyésztés iránt igazán elkötelezett fiatalok érdeklődését kelthetné fel a program. Ám az elmúlt négy év alatt csupán egyetlenegy pályázó találta meg itt a számításait, ő is a helyi közösségből került ki.

Módos Imre, a település polgármestere egyébként felvázolta az első pillanatra kecsegtető feltételeket: három éven belül kell megépülni a háznak, és öt évig kell bihartordai lakosnak lenni. A község vezetője azonban nem adja fel: továbbra is hirdetik az ingyentelkeiket, és azon is gondolkodnak, hogy még kedvezőbbé teszik a konstrukciót.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kétpón sem fogynak jól az ingyentelkek. Noha már 1994 óta van lehetőség ajándék területhez jutni a településen, az eltelt húsz évben egyetlen telket sem sikerült értékesíteni. A község ingatlanáraihoz képest fillérekért lehet itt is parcellát venni, ám csupán a csok bejelentése után kezdték egymásnak adni a kilincset az érdeklődők a községházán – tudta meg az MNO Keresztes Pétertől, Kétpó polgármesterétől. Habár a község sem tud mást kínálni a fiatal családok számára, mint a helyi gazdálkodást, Gödöllő és Budapest környékéről már kerestek itt ifjú házasok új otthont, ám eddig még egyetlen ház sem épült fel az ingyentelkeken.

A teljes cikk itt olvasható.

Forrás: Magyar Nemzet Online

 

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu