Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 







































eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. május 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Hajmeresztő szemétdíj számla érkezhet az ősszel
Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke attól tart, hogy sokan nem tudják majd egyszerre kifizetni a mintegy 20 ezer forintos összeget

Hónapok óta nem kap csekket a szemétszállítási díjról a lakosság az ország legtöbb településén, mert az állami hulladékgazdálkodó cég április eleje óta képtelen megoldani a számlázást. Emiatt a családok várhatóan ősszel egyszerre kapnak majd egy hat-hét havi díjat magában foglaló számlát, ami elérheti a 18-21 ezer forintot. Ekkora összeget pedig feltehetően számos ügyfél képtelen lesz egyszerre kifizetni – tudósít a HírTV.


„Már három hónapja nem kaptunk számlát. Ezt lehet, valaki össze tudja esetleg gyűjtögetni, de én egyszeri nyugdíjból élek, és ezt nem biztos, hogy egyszerre ki tudom fizetni majd” – panaszolta egy mezőtúri nyugdíjas a Hír TV-nek. Kállai Imre a szemétdíj miatt aggódik.

Április óta halmozódik a fizetnivaló. Az állami mamutcég felel azóta a szemétszállításért, a számlák kiküldését azonban máig nem kezdték meg. Mezőtúron egyébként július elsejétől már nem az önkormányzat végzi a szemétszállítást, a helyhatóság átadta a veszteséges feladatot.

A település kormánypárti polgármestere abban bízik, az államosítással egy gazdaságosabb és hatékonyabb rendszer jön létre, mint a korábbi. „Azt reméljük a jogszabályi változástól, hogy egy olyan közszolgáltatási rendszer, olyan közszolgáltatók jönnek létre, amelyek valóban hatékonyan, gazdaságosan tudják ezt a feladatot ellátni. Tehát ez itt Mezőtúr vonatkozásában azt jelenti, hogy július 1-jétől a közszolgáltatást az NHSZ Szolnok Kft. végzi” – fogalmazott Herczeg Zsolt.

Szolnok szocialista önkormányzati képviselője szerint viszont az egész új, államosított rendszer rossz és működésképtelen, ezért vissza kell vonni. „Az látható, hogy a központi számlázási rendszernek nagy költsége lesz, az önkormányzatok itt vannak a cégeikkel, amik nagyjából veszteségesek, a szolnoki cég is veszteséges évek óta, és a lakosság meg nem tud többet vállalni. A három félből, úgy látszik, majd az állam pumpálja bele a pénzt egy működésképtelen rendszerbe. Hasonló rendszer, mint a Klik. Szerintem ugyanarra a megoldásra kéne jutnia az államnak, hogy vissza kéne vonnia ezt a rendszerét, ami arról szól, hogy egy központi állami számlázás jöjjön létre” – mondta Radócz Zoltán.

A szolnoki önkormányzati képviselő azt is problémának látja, hogy a szemétszállítási szolgáltatás miatt veszteséges önkormányzati cégek is sorra próbálnak szabadulni hulladékkezelési jogosultságaiktól, így az sem tudható, hogy ki és hogyan fogja kezelni majd az ügyfélszolgálati feladatokat.

Két hónap alatt félévnyi díjat

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke attól tart, sokan lesznek, akik nem tudják egyszerre kifizetni a mintegy 20 ezer forintos összeget. „Vélhetően októbernél előbb itt számlázás csak bérszámlázással lesz, ez azt jelenti, hogy a közszolgáltató cégek fogják elvégezni ezt a munkát az NHKV Zrt. nevében, és ezek mire kibocsátódnak, ez körülbelül a második negyedévi számlák, azok augusztusban fognak megérkezni a háztartásokhoz, és a következő negyedéviek pedig szeptemberben, szeptember és októberben. Tehát innentől kezdve látszik, hogy hirtelen két hónap alatt kell majd kifizetni egy félévnyi szemétszállítási díjat” – emelte ki Schmidt Jenő TÖOSZ elnök.

Forrás: HírTV

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:



KIEMELT HÍREINK



Archívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 



Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu