Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. május 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Csongrádban már közfoglalkoztatottból sincs elég
A megyei polgármesterek többsége szerint újra kellene gondolni a közfoglalkoztatás rendszerét

Bár a tavalyihoz képest nőtt a közfoglalkoztatásba bevontak száma, nehezen tudják feltölteni a közfoglalkoztatási kereteket a Csongrád megyei településeken, ráadásul a falvak vállalkozásai is munkaerőhiánnyal küszködnek. A polgármesterek szerint át kellene gondolni a közfoglalkoztatás rendszerét – olvasható a Délmagyarország cikkében.


A tavalyihoz képest nőtt a közfoglalkoztatásba bevontak száma is: Csongrád megyében ezerrel többen dolgoznak közmunkásként, mint tavaly áprilisban. Mindeközben, szintén a tavalyi és idei áprilisi adatokat tekintve, a regisztrált álláskeresők száma 14 ezer 499, ami hétszázzal kevesebb a tavalyinál. Mindent egybevetve az derül ki, hogy nagyjából a közfoglalkoztatással lehet számolni, de érezhetően ez a lehetőség is elérte a legfelső határát.

„Fel kell töltenünk a keretet, de nem is tudom, honnan vegyünk ki embereket, most csúcsra vagyunk járatva – mondja Sánta Gizella, Ruzsa polgármestere, aki szerint a közfoglalkoztatás már felszippantott minden hadra fogható embert a 2800 fős településen. Az idén a tavalyihoz képest még nagyjából 20 százalékkal tudták is növelni a létszámot.

A közfoglalkoztatottak többsége az önkormányzati intézményeknél karbantartó, takarító, vagy az utakat javítgatja. Tizenöten a Start mezőgazdasági programban nevelik a levendulát, burgonyát, paprikát. Az eredeti tervek szerint februárban indították volna a takarítói oktatást, Sánta Gizella szerint akkor éppen jól is jött volna, hiszen kevesebb feladatot tudnak a téli hónapokban biztosítani.

Tavaszra, nyár elejére viszont úgy felszaporodik a munka, hogy bár most péntekig 17 főt kellene felvenniük a tanfolyamra, nem tudnak senkit kiemelni. Ugyanakkor a faluban elfogytak azok, akiket be lehetne vonni a közfoglalkoztatásba. Csongrád megye más településein is hasonló a helyzet.

A teljes cikk itt olvasható.

Forrás: Délmagyarország

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu