Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. május 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Sok segítséget kaptak a jégkár sújtotta települések
A két héttel ezelőtti természeti csapás következtében 13 településen körülbelül ezer ingatlan rongálódott meg

Kifejezetten sok pénzbeli és természetbeli adományt kaptak eddig a jégkárral sújtott szatmári települések. Az érintett falvak továbbra is szívesen fogadnak adományokat, emellett nagyon bíznak a kormányzati támogatásban is – olvasható a Magyar Idők cikkében.


Mind magánszemélyektől, mind önkormányzatoktól nagyon sok segítséget kaptunk – közölte a Magyar Időkkel Sztoj­ka Zoltán, a jégkárban érintett Rozsály polgármestere. A község egyike annak a tizenhárom szatmári településnek, amelyet két hete a természeti csapás sújtott. A jégkár június 21-én körülbelül ezer ingatlant rongált meg. Sztoj­ka Zoltán elmondta, hogy az elmúlt tizenöt napban pénzt és építési anyagot is kaptak. A természetbeni segítség főleg használt cserép volt, és erre továbbra is szükségük van.

„A munkálatok most ott tartanak, hogy két házat kell még lefóliáznunk, utána indulhat a felújítás. Várjuk a kormány döntését is, hogy a területnek milyen segítséget tud adni. Sokaknak ugyanis nem volt biztosításuk, és akik rendelkeztek ilyennel, ott sem minden kárt térítenek meg – mutatott rá Sztoj­ka Zoltán. Rozsály első embere kitért arra is, hogy a települések közül Tunyogmatolcsról, Vásárosnaményból és Sóshartyánból érkezett nagyobb összegű felajánlás, de máshonnan is kaptak adományokat.

Nem hagyták magára a szintén jégkárt szenvedett Uszkát sem. Sértő-Radics István, a község polgármestere lapunknak tegnap arról számolt be, hogy két hét után tegnap reggel 8 órakor szüntette meg a védekezési készültséget. Ennek oka, hogy a hétfői vihar lefújta a fóliát egy-két házról, amit maguk tettek vissza.

„Sok felajánlás, pénz és cserép érkezett hozzánk. Elkezdtük a községi tulajdon helyreállítását, vannak önkormányzati bérlakásaink, a magánszemélyeknek pedig cserepeket adtunk. Palára és hozzá való tetőlécre, szögre még nagy szükségünk lenne. A kármentésből megyünk át a helyreállításba, és mi is várunk a kormányzati segítségre” – fejtette ki Sértő-Radics István.

A polgármester beszélt arról is, hogy a korábban kitelepített család nem költözhetett vissza a házába, mert a statikus életveszélyesnek nyilvánította az ingatlant. „Ők még mindig az idősek napközi otthonában laknak, róluk gondoskodunk. Hétköznap meleg, hétvégén hideg élelmet tudunk nekik biztosítani. A házuk tetejét teljesen újjá kell építeni, ennek költsége több millió forintra rúg majd. Rajtuk mindenképpen segíteni fog a község” – hangsúlyozta Sértő-Radics István.

Forrás: Magyar Idők

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu