Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. május 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

400 fiatal segíti a rendőrség munkáját a Balatonnál
A bűnüldöző diákszolgálat tagjai három megye 11 településén védelmezik a nyaralók biztonságát és értékeit

Idén nyáron sem hagyják magukra az üdülőhelyi rendőri szerveket a megyei rendőr-főkapitányságok és az önkormányzatok: Somogy, Veszprém és Zala megye 11 balatoni településén 400 fiatal kapcsolódik be abba a szezonális bűnmegelőzési munkába, amelynek fő célja a hazai nyaralók és a külföldről érkezők biztonságérzetének erősítése, a strandi lopások, autófeltörések, a piacokon, vásárokon, fesztiválokon előforduló tolvajlások megelőzése és a károsultak, áldozatok segítése – írja a Magyar Idők.


A déli parton 220 fiatal részvételével öt településen nyitnak bűnmegelőzési irodát. Siófokon, Balatonföldváron, Szemesen és Lellén már többéves hagyománya van a szezonális diákszolgálatnak, idén pedig Világos is csatlakozik. A tó északi oldalán négy városban, Veszprémben, Füreden, Almádiban és Tapolcán együttesen 130 diákszolgálatos fiatal járőrözik Bűnmegelőzés feliratú kék pólóban, a Balaton nyugati partján pedig Keszthely és a tó közelében fekvő Zalakaros döntött 28-28 fős szolgálat létrehozásáról.

A jórészt rendvédelmi fakultációban tanuló, rendőrnek készülő középiskolások önkéntes nyári gyakorlatának költségeit részben pályázati pénzből finanszírozzák a megyei főkapitányságok, de szükség van az érintett önkormányzatok támogatására is. Több helyütt a strandon alakítottak ki informatikai eszközökkel felszerelt szolgálati helyiséget, de van, ahol kerékpárt és például Keszthelyen kismotort is adnak a diák járőrök alá. Siófokon, Földváron, Szemesen, Lellén és Balatonvilágoson ma lépnek munkába a diákszolgálatosok és augusztus 22-éig vigyáznak a nyaralók, strandolók értékei­re.

A szolgálat jelentőségét szemlélteti, hogy a déli parti települések Siófokon tartott múlt hét végi szezonnyitóján Hatala József nyugalmazott rendőr altábornagy, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke is részt vett, és elismerően szólt az érintett önkormányzatok rendőrséget segítő munkájáról.

Forrás: Magyar Idők

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu