Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. május 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Jövőre 5,2 milliárd forint jut az Erzsébet-táborokra
Idén várhatóan 35 ezer 6-16 éves fiatal töltheti a vakációját Napközi Erzsébet-táborokban

Jövőre 5,2 milliárd forintot biztosít a központi költségvetés az Erzsébet-táborokra – közölte Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára 2016. július 4-én, a Fejér megyei Mezőszilas általános iskolájában, ahol a nyáron Napközi Erzsébet-táborokat tartanak.


Czibere Károly hangsúlyozta, hogy a kormány elkötelezett a program folytatása mellett, az idén 4,4 milliárd forinttal támogatják és a tavalyi 75 ezernél jóval több, 90 ezer gyerek táborozását segítik. Hozzátette, hogy jövőre tovább szélesítik a programot, bővül a helyszínek és a résztvevők száma is, valamint fejlesztik a kárpátaljai és az erdélyi helyszíneket.

Az államtitkár rámutatott arra, hogy az Erzsébet-táborok társadalompolitikai eszközök, amelyek egyfajta küzdelmet szimbolizálnak a reménytelenséggel és a kilátástalansággal szemben. Hozzátette, igenis van esély arra, hogy „ne engedjék el nyáron sem a gyerekek kezét”, lehetőség van értelmes programot és a felemelkedés esélyét kínálni számukra ebben az időszakban is.

Czibere Károly szerint a táborok, amelyeket ötödik éve szerveznek meg, csökkentik a csellengés, az elkallódás veszélyét, továbbá közösségteremtő erejük van. Mint mondta, prioritásként kezelik a fejlesztést, amely a jövőbe történő, hosszan megtérülő befektetés. Közölte, hogy a táborokban tematikaként kínált sport, művészet és informatika olyan eszköz, amely a felzárkózás-politikát eredményessé teszi.

Varga Gábor, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, hogy a környék 11 iskolájában 11 tematikus tábort szerveznek az elkövetkező hetekben. Jelezte, hogy a térségben 25-30 százalék a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek aránya, de akadnak olyan iskolák, ahol a 70 százalékot is eléri.

A képviselő szólt arról is, hogy Fejér megye északi, gazdaságilag és társadalmilag fejlett részével szemben a déli térség elmaradott. Közölte, hogy 2010-ben 20 százalékos volt a munkanélküliség, jelenleg 7-8 százalékos, ami elfogadható előrelépés, de helyben sokkal több munkahelyre lenne szükség.

Az Erzsébet-programról szóló törvény módosításával, 2016 áprilisától az egyházi hátterű, a gyermekvédelemben és táboroztatásban jártas Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány felel az ifjúsági és gyermekprogramok, valamint a gyermek- és ifjúsági táborok szervezéséhez kapcsolódó feladatok megvalósulásáért.

Az eseményen kiosztott összegzés szerint idén várhatóan 35 ezer 6-16 éves fiatal töltheti a vakációját Napközi Erzsébet-táborokban. A turnusok az ország csaknem négyszáz pontján, jellemzően oktatási intézményekben, a hét öt napján biztosítanak programokat a részt vevő gyerekeknek.

A táborok hetente 20 és 150 közötti létszámmal működnek, és többségük a fejlesztendő járásokban valósul meg. A július 4-én megnyíló napközi táborokra június 13-ig pályázhattak az állami fenntartású tankerületek, míg a június 30-án lezárult pályázatok esetében az egyházi fenntartású iskolák és a családsegítő szolgálatok kaptak lehetőséget. Az utóbbiakra 37 pályázat érkezett 1039 résztvevővel.

A nyáron az első négy turnusban összesen 28 168 kedvezményezett vesz részt a Napközi Erzsébet-táborokban, ami 798 nyertes pályázatot jelent.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu