Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. május 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Meglepődtek és felháborodtak a kiskunhalasiak
Egyetlen nappal a megnyitás előtt derült csak ki, hogy újabb befogadóállomás létesül a városban

Derült égből villámcsapásként érte a helyieket a hír, hogy 2016. július 1-jén újabb befogadó állomás nyílt Kiskunhalason. Az önkormányzat egy hete még arról fogadott el nyilatkozatot, hogy a településen működő befogadótábort is bezárják. A civilek felháborodtak – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.


Teljesen váratlanul érte a kiskunhalasiakat a Belügyminisztérium június 30-i bejelentése, miszerint másnaptól a már létező őrzött befogadóállomás mellett egy kétszáz férőhelyes, nyitott, ideiglenes befogadóállomás is megkezdi működését a településen. A Magyar Nemzet szerette volna megtudni Fülöp Róberttől, Kiskunhalas polgármesterétől, mikor értesültek az újabb befogadó állomásról és mi a véleménye róla, de a köztisztviselők napja miatt (munkaszüneti nap) nem találta a hivatalban.

Elérték ugyanakkor Farkas Gergelyt, a Jobbik helyi választókerületi elnökét, aki országgyűlési képviselő is. A politikus szerint mindez azért is váratlan fordulat, mert egy héttel előtte, a helyi önkormányzat rendkívüli testületi ülésén – a fideszes többség támogatásával – elfogadtak egy nyilatkozatot, amelyben a kiskunhalasi őrzött befogadóállomás bezárását szorgalmazták.

Farkas leszögezte: a kormánypárti képviselők részéről ez pálfordulás volt, hiszen korábban nem kérdőjelezték meg a befogadóállomás létjogosultságát. Éppen ezért föl is merült az ülésen, nem egy nyitott tábor létrehozásának terve áll-e a háttérben. A város vezetősége azonban tagadta, hogy ilyesmiről lenne szó.

Farkas Gergely úgy véli, a történtekkel a város vezetősége „házhoz ment a pofonért”, hiszen ezzel csak azt bizonyították be, milyen gyenge lobbierővel rendelkezik országos szinten a polgármester és a város parlamenti képviselője. A politikus szerint ugyanakkor nehezíti a helyzetet, hogy a migránstábor több száz helyi embernek biztosít munkát. Szerinte részben a város kötelessége más elhelyezkedési lehetőséget biztosítani az embereknek, részben a kormányé az ott dolgozók továbbfoglalkoztatásának megoldása.

Felháborító, hogy a helyiek megkérdezése nélkül döntöttek az új befogadó állomásról – ezt már Györgyi János, a Konok Kunok Motorosklub elnöke mondta a lapnak. A helyi civil szervezet – amely deklaráltan politikamentes – a bejelentés nyomán egyből a város vezetőségéhez fordult, és az ügyben július 4-én közös lakossági fórumot tartanak.

„Nem vagyunk hívei a tüntetéseknek, de a hangunkat hallatni kell! Nem a kormányt, vagy a polgármestert támadjuk, csak szeretnénk tájékoztatást kapni a migrációs ügyben. A mi célunk a halasi emberek lelki nyugalmának a megőrzése!” – szögezte le. Beszélt arról is, hogy van alternatív javaslatuk arra, mit lehetne tenni: Szeged ugyanis többször hangot adott annak, szívesen látja a migránsokat.

A Belügyminisztérium állásfoglalása a témában, hogy az új befogadóállomás megnyitására azért van szükség, mert „Brüsszel elhibázott bevándorlás-politikája miatt” továbbra is jelentős a migrációs nyomás. Idén már 230 ezer bevándorló érkezett Európába, Magyarországon 22 ezer fölé emelkedett a beadott menedékkérelmek száma. A tranzitzónákon keresztül érkező 5100 menedékkérő közül több mint 4600 „sérülékeny csoporthoz” tartozó embert – köztük kisgyermekes családokat, idős, illetve beteg embereket – szállítottak át valamelyik befogadó intézménybe, esetükben ugyanis nem alkalmazható a határon lefolytatott eljárás.

Forrás: Magyar Nemzet

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu