Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Több állami fenntartású iskolát korszerűsítenének
Jövőre 105,5 milliárd forinttal több pénzből gazdálkodhatnak majd az állami fenntartású oktatási intézmények, mint az idén

A kormányzat célja, hogy az iskolák biztonságos működtetése mellett biztosítsa azok folyamatos korszerűsítését is – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára 2016. június 30-án a halimbai általános iskola felújításának megkezdése alkalmából rendezett ünnepségen. Rétvári Bence közölte, a kormány elsődleges célja a kis iskolák megmentése volt, most pedig megkezdődik az intézmények korszerűsítése.


Az államtitkár elmondta, hogy a jövő évben 105,5 milliárd forinttal több pénzből gazdálkodhatnak az állami fenntartású iskolák, mint az idén, ebből az összegből fedezik majd a többi között a fenntartást és a fejlesztést. Hozzáfűzte: évente háromszor hárommilliárd forint szerepel a költségvetésben tornaterem, tanterem és tanuszoda építésére.

Rétvári Bence utalt arra, 2010 előtt 381 településen kellett bezárni önkormányzati fenntartásban működő iskolát, ezen a helyzeten kívánt változtatni a kormány azzal, hogy az intézményeket állami fenntartásba vette.

Kiemelte, hogy az iskolák fele háromezernél kevesebb lakosú kistelepülésen működik, ezek megmentése volt az elsődleges cél. A második lépés a költségvetésből történő korszerűsítés. A közeljövőben 25 településen épül meg összesen 23 tornaterem és két tornaszoba - jegyezte meg.

Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke arról beszélt, hogy több mint négymillió forintból újul meg a Nyirádi Erzsébet Királyné Általános Iskola dr. Szalai Miklós tagintézményében a tornaterem, amelyet a tanulók ősszel birtokba is vehetnek. Hozzátette, kifestik a 106 négyzetméteres tornaszobát és sportpadlót fektetnek le a teremben, amelyet az intézménybe járó 142 gyermek naponta használ majd.

Felidézte: korábban nyolcmillió forintból korszerűsítette a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) Ajkai Tankerülete az intézmény csőrendszerét és kazánját. Hozzátette, hogy az iskola székhelyintézményében, Nyirádon az önkormányzattal közösen benyújtott pályázat keretében húszmillió forintból korszerűsítenék a sportcsarnok teljes fűtésrendszerét, felújítanák a tetőt és kicserélnék a nyílászárókat, a pályázat elbírálása augusztusban várható.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu