Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 23.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Új polgármestere lett Dunaalmásnak és Kutasónak
Mindkét településen független jelölt kapta a legtöbb szavazatot

Két időközi polgármester választást tartottak 2016. június 26-án az országban. A Komárom-Esztergom megyei Dunaalmásin Ollé Árpádot, a Nógrád megyei Kutasón pedig Noskó Sándor Gábort választották településvezetőnek. Mindketten független jelöltként indultak a képviselő-testületek feloszlatása miatt kiírt voksolásokon.


Dunaalmás

A Komárom-Esztergom megyei Dunaalmáson Ollé Árpádot, a korábbi alpolgármestert választották polgármesterré, a szavazatok csaknem 72 százalékával – tájékoztatta az MTI-t Kórósi Emőke, a helyi választási iroda elnöke. Az időközi választáson a szavazásra jogosultak 44,4 százaléka vett részt. A településen március elején a volt polgármester indítványozta a testület feloszlatását, mert rövid időn belül a második jelentős befektetőt utasították el a képviselők, ő azonban sem polgármesterként, sem képviselőként nem indult az időközi választáson. Ollé Árpád (független) polgármester elmondta, Dunaalmás gazdálkodása stabil, a település idegenforgalmi vonzerejét szeretné kihasználni a további fejlesztésekhez.

Kutasó

Újra a független Noskó Sándor Gábor lett a Nógrád megyei Kutasó polgármestere, ahol új képviselő-testületet is választottak, mert márciusban feloszlatta magát a testület. Nagyné Kaszala Katalin Kitti, a mátraszőlősi közös önkormányzati hivatal aljegyzője az MTI-nek elmondta: az időközi választáson hárman indultak a polgármesteri posztért. Noskó Sándor Gáborra 42-en, a szintén független Berta Imrére 36-an szavaztak, Bencsik Gábor (Munkáspárt) nem kapott szavazatot. A négy képviselői helyért tízen indultak, nyolcan függetlenként, ketten a Munkáspárt jelöltjeként. Mandátumot szerzett Márkus Ferenc (42 szavazat), Márkus Attiláné (41), Besenyei Béla József (36), és Huszár Jánosné (30). Valamennyi új képviselő független. Kutasó képviselő-testületet március végén oszlatta fel magát három képviselő indítványára, akik azzal érveltek, hogy bizalmukat vesztették a polgármesterrel szemben. A döntést három igen szavazattal hozták meg két nem ellenében.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu