Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 23.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Speciális közfoglalkoztatási program Harsányban
A borsodi településen lesz a két lépcsőben megvalósítandó kezdeményezés egyik közfoglalkoztatási központja

Speciális közfoglalkoztatási program indul a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Harsányban, a település lesz ugyanis az egyik helyszíne az újonnan, kísérleti jelleggel elindított programnak – mondta a település polgármestere, Szabó Gergely (Fidesz-KDNP) 2016. június 24-én az MTI-nek. A polgármester elmondta: a speciális közfoglalkoztatási programot két lépcsőben valósítják meg.


Szabó Gergely rámutatott: a kormány célja a teljes foglalkoztatás megvalósítása. Ennek érdekében a közfoglalkoztatásba nehezen bevonható emberek foglalkoztatását és foglalkoztathatóságát kívánja fejleszteni oly módon, hogy számukra munkaerőpiaci, szociális és egészségügyi szolgáltatásokat is nyújt.

A polgármester elmondta, a speciális közfoglalkoztatási programot két lépcsőben valósítják meg. Az első körben, pilot program keretében a projekt hasznosságát, eredményességét kívánják tesztelni, országos kiterjesztése csak ezt követően, ennek tapasztalataira alapozva indulna el. A kísérleti program öt hónapig tart, és négy megyében indul – tette hozzá a polgármester.

Kitért arra, hogy Harsány önkormányzata is részese lett ennek a programnak. A településen lesz az egyik közfoglalkoztatási pont, ezáltal a községben és a környező településeken lévő, halmozottan hátrányos helyzetű emberek foglalkoztatása biztosíthatóvá válik.

A speciális közfoglalkoztatási pontot az önkormányzat tulajdonában lévő Hunyadi utca 1. szám alatti ingatlanban alakítják ki, ahol egy beruházás részeként húsz ember alkalmazásának feltételeit teremtik meg jelenleg a szakemberek.

„Nagy öröm számomra, hogy lehetőséget kapunk a program elindítására, hiszen így a településen mindenki számára tudunk az egészségi állapotának, képzettségének megfelelő munkát biztosítani” – jegyezte meg Szabó Gergely.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu