Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 23.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Idén nyolcan kaptak budapesti díszpolgári címet
Tarlós István: egészséges lelkű, valódi példaképekre van szükség

Átadták Budapest díszpolgári címeit a Fővárosi Közgyűlés ünnepi, a szabadság napja alkalmából, 2016. június 17-én tartott ülésén. Az elismerő címmel a kulturális, a tudományos és a sportélet nyolc kiemelkedő képviselőjét tüntették ki. Az átadón a főpolgármester azt mondta: egészséges lelkű és valódi példaképekre van szükség, akiket lehet és érdemes követni, mert értékteremtő tevékenységükkel és erkölcsi normáikkal taníthatják, összetarthatják a közösséget, a nemzetet, a várost.


Díszpolgári címet kapott Bogányi Gergely zongoraművész, Dózsa László színművész, rendező, Freund Tamás neurobiológus, agykutató, Hegedűs Csaba olimpiai bajnok birkózó, Polgár Judit nemzetközi sakknagymester, valamint Varga Péter Pál, az Országos Gerincgyógyászati Központ főigazgatója. Az elismerésben posztumusz részesült Szabó Miklós operaénekes és Török Bódog kézilabdaedző, volt szövetségi kapitány.  A Szabó Miklósnak járó elismerést unokája, Szabó Erik, a Török Bódognak járót pedig felesége, Török Bódogné Molnár Edit vette át.

A kitüntetések átadása előtt Tarlós István főpolgármester azt mondta: ma egyszerre ünnepeljük szabadságunkat, városunkat és annak legkiemelkedőbb alakjait. „Mi, magyarok tudjuk, hogy milyen nehéz küzdelemmel jár a szabadság megszerzése és megtartása. A rendszerváltást követő zavaros évtizedekben azt is megtanultuk, hogy a szabadság nem önmagáért van, hanem felelősséggel kell társulnia” – fogalmazott Tarlós István, hozzátéve:  a szabadság nem egyenlő a zavart ultraliberalizmus hirdetésével, az anarchiával és a káosszal, azzal, hogy bárki bárhol azt tesz, amit csak akar. „Nem vagy szabad, míg önmagadért élsz, mert önzésed rabja maradsz” – idézte Széchenyi Istvánt a főpolgármester.

Tarlós István emlékeztetett rá: a 2010-ben hivatalba lépett, elődeitől jelentősen eltérően gondolkodó jobboldali városvezetésnek az volt egyik legfőbb feladata, hogy helyreállítsa a rendet két évtizednyi rendetlenség, átláthatatlanság, szervezetlenség és pazarlás után. Arra volt szükség, hogy biztonságot teremtsünk a működésben, a pénzügyekben, az intézményekben és a köztereken – mondta Tarlós István, majd hozzátette: mindezt azért, hogy Budapest élhetőbb, biztonságosabb, kényelmesebb, kellemesebb várossá váljék.

Kiemelte, hogy az elmúlt hat évben számos területen jelentős előrelépést sikerült elérni, „több olyan fejlesztés, beruházás is elkészült, amelyet elődeink évekig, évtizedekig csak ígérgettek”. Ezek között említette a 4-es metró átadását, a 3-as vonal felújítását, a budai fonódó villamost, a megszépült Széll Kálmán teret, a fürdőfelújításokat és a Margit-sziget fejlesztését.

Közölte: a rend megteremtésének nemcsak pénzügyi háttér, józan gondolkodás és tisztességes kommunikáció a feltétele, szükség van a közösségnek irányt mutató, erőt, biztonságot adó és értékes, áldozatos munkát végző példaképekre. Ma különösen, amikor a tradicionális értékek megkérdőjeleződnek, az összetartó kötelékek lazulnak, értelmezhetetlen felfogások értékelődnek fel, városunkat, nemzetünket és kontinensünket olyan kihívások érik, amelyek korábban elképzelhetetlenek voltak – tette hozzá.

A főpolgármester azt mondta: egészséges lelkű és valódi példaképekre van szükség, akiket lehet és érdemes követni, mert értékteremtő tevékenységükkel és erkölcsi normáikkal taníthatják, összetarthatják a közösséget, a nemzetet, a várost. Budapest mindig úgy fejlődhetett, hogy kimagasló egyéniségek, hazafias elkötelezettségű emberek a közösség javára alkottak, munkálkodtak – tette hozzá.

Forrás: Budapest.hu

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu