Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 23.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Gödöllő átadhatja a szemétszállítási kötelezettséget
A Zöld Híd Régió Kft. hiába kért 300 millió forint támogatást a működéséhez, egy fillért sem kapott az NHKV Zrt.-től

Július elsejétől átadhatja a katasztrófavédelemnek a szemétszállítási kötelezettséget a gödöllői Zöld Híd Régió Kft. Az önkormányzati tulajdonú közszolgáltató ugyanis hiába kért 300 millió forint támogatást működésének finanszírozására, egy fillért sem kapott a Nemzeti Hulladék-gazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-től. Az állami szemétholdingnál elismerték, hogy nem minden pályázatot engedtek át – tudósít a HírTV.


Naponta több mint 200 tonna vegyes és 10-15 tonna szelektíven összegyűjtött hulladékot dolgoznak fel a gödöllői Zöld Híd Régió Nonprofit Kft.-nél. Az önkormányzati cég a gödöllői telephelyre 50 településről hordja a szemetet – július elsejéig. Gödöllő polgármestere elkeseredett. Hiába pályáztak ugyanis előlegre a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-nél, egy fillért sem kaptak.

„Elfogyott a pénz. Április elsejétől nem tudunk számlázni, gyakorlatilag a cégnek nincs pénze. Vannak tartozásai, tehát nem tudja a szolgáltatást biztosítani, a Katasztrófavédelem irányába jelzést adtunk, július elsejével a Zöld Híd Régió, ha nem kap állami támogatást vagy nem kap valamilyen kiegészítő forrást, nem tud szolgáltatni, a katasztrófavédelemnek kell megszerveznie ezt a szolgáltatást, hogy miként és hogyan fogja megszervezni, ez a jövő titka” – fogalmazott Gémesi György.

Az állami szemétholdingnál elismerték, hogy nem minden pályázatot engedtek át. Az NHKV vezérigazgatója azt mondja, voltak közszolgáltatók, amelyek jelentősen többet kértek a kifizethetőnél. Eddig 56 hulladékgazdálkodási közszolgáltató kért mintegy 5 milliárd forint előleget.

„A fedezetünk rendelkezésre áll, a kérelmeket sajnálatos módon nagyon sok hiánnyal kaptuk meg, de a kollégák folyamatosan egyeztetnek a közszolgáltatókkal a hatékony hiánypótlások érdekében, jó pár kiutalásról már intézkedtünk, és terveink szerint a kérelmek megfelelő elbírálását követően legfeljebb június végéig mindenki, aki kérvényezett, hozzájut a megítélt összeghez” – mondta Weingartner Balázs.

A Jobbik szerint a kormány nem is bánja, ha a szemétszállítással foglalkozó közszolgáltatók sorra csődöt mondanak. Kepli Lajos azt feltételezi, hogy a működésképtelen társaságok helyét Fidesz-közeli cégek veszik majd át, vagyis a kabinet saját érdekei szerint „újraosztja” a hulladékgazdálkodási piacot.

„Ennek az újabb vízfejnek, a köznyelvben „szemét-Klik”-nek elnevezett intézmény tagjainak, dolgozóinak már a bérautóról gondoskodtak az első pillanatban, az autó-, járműbérleti szerződéseket, a beszerzést ez irányba megindították, viszont maga a cég még számlázó programmal sem rendelkezik, tehát nem tudja kibocsátani azokat a számlákat, ami az egyik fő tevékenysége lenne, amit a közszolgáltató cégektől átvett” – nyilatkozta a Jobbik országgyűlési képviselője.

Az állami szemétholding arról tájékoztatott, hogy a számlakiállításokat bérszámlázás keretében jövő héten kezdi meg, de az egységesített országos adatbázisra október elsejéig várni kell.

A tudósítás ITT tekinthető meg.

Forrás: HírTV

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu