Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 23.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A debreceni szemétszállító cég továbbra is számláz
Az április óta tartó átmeneti időszak országszerte egyre több helyi és regionális szolgáltatót tesz próbára

Országszerte már 56 hulladékszállítással foglalkozó vállalkozás kért szolgáltatási díj előleget a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt-től. A pénzügyi nehézségeket az okozza, hogy április óta csak az állami cég adhatna számlát a szolgáltatásról, de az NHKV Zrt. számlázási programja még nem elérhető. Debrecenben épp ezért úgy döntöttek, a cég továbbra is számláz, ezért nincsenek finanszírozási problémái, így előleget sem kért az állami cégtől.


A Debreceni Hulladék Közszolgáltató Kft. továbbra is számlát küld fogyasztóinak, pedig erre már csak a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt-nek lenne joga. A cég az önkormányzattal közösen azért döntött így, mert az NHKV Zrt.-nek még nem elérhető a számlázási programja, a debreceni kft. viszont folyamatosan végzi tevékenységét, amit a havi, illetve negyedéves számlázás után befolyó bevételeiből finanszíroz.

„Debrecenben az önkormányzat és a közszolgáltató, vagyis a DHK Kft. úgy döntött, hogy a közegészségügyi szempontok figyelembe vételével, illetve a közszolgáltatás biztosításának folytonossága miatt mindenképp tovább végzi a számlázást, tehát a közszolgáltatást ugyanúgy ellátjuk, mint eddig” – nyilatkozta Domokos Csilla, a DHK Kft. szóvivője.

Az állami szerepvállalást a hatékonyság növelésével indokolják. Az április óta tartó átmeneti időszak országszerte egyre több helyi és regionális szolgáltatót tesz próbára. Tavasszal sokan már nem számláztak, így bevételük sincs, amiből tovább végezhetnék a hulladékszállítást. Emiatt már 56 cég kért úgynevezett szolgáltatási díj előleget az NHKV Zrt-től. A debreceni vállalat nincs köztük.

Debrecenben 90 ezer háztartásból viszi el a hulladékot a DHK Kft., ami évente körülbelül 47 ezer tonnát jelent. A pénzt – negyedévente 430 millió forintot – tehát egyelőre a helyi szolgáltató szedi be. A hulladékgazdálkodást júliustól veszi át a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt., vele kell majd elszámolnia a DHK Kft-nek. A szakemberek szerint a változásból semmit sem vesznek majd észre a debreceniek, a szemétszállítás ezután is zavartalan lesz. Információink szerint július 1-től a hulladék elszállítás díja sem változik.

Forrás: Dehir.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu