Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Határozatban tiltakoztak az iskola államosítása ellen
Balatonvilágos az elmúlt években több mint negyven milliót költött saját erőből a helyi általános iskola fejlesztésére

A balatonvilágosi képviselő-testület határozatban fejezte ki tiltakozását az iskolák teljes államosítása miatt – írja a Somogyi Hírlap. Viszt Attila képviselő (Jobbik) előterjesztését öt igen szavazattal, két tartózkodás mellett fogadták el. A község az elmúlt hat évben több, mint negyvenmilliót költött saját erőből a Mészöly Géza Általános Iskola fejlesztésére – emlékeztet a tiltakozás.


Az iskolák állami fenntartásáról és működtetéséről szóló, frissen elfogadott törvény a világosi testület szerint teljes egészében figyelmen kívül hagyja az önkormányzatok, a szakszervezetek, a civil szervezetek véleményét, tiltakozását. Kiemelik Schmidt Jenőnek, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) elnökének a Somogyi Hírlapnak adott nyilatkozatát, miszerint „a települések maradéktalanul ellátták az üzemeltetéssel kapcsolatos feladatokat, a Klik részéről viszont ugyanez nem mondható el”.

A határozat rámutat arra is: a települések elleni folyamatos lejárató hadjárat tovább feszíti az ellentétet az állam és az önkormányzatok között. A minisztérium szerint az önkormányzatok „rossz gazdái” voltak az intézményeknek, ezt az általánosítást a világosiak visszautasítják és hangsúlyozzák, hogy pályázati forrás nélkül, önerőből költöttek 41 millió forintot iskolájuk fejlesztésére 2010 és 2016 között.
A testület tiltakozását eljuttatják a szaktárcához és az országgyűlési képviselőhöz is.

A napokban Wittinghoff Tamás független budaörsi polgármester jelentette be, hogy nem írja alá az iskoláik átadásáról szóló dokumentumot. Lapunkban megírtuk, hogy önkormányzati szolidaritási hozzájárulásként jövőre 21,3 milliárd forintot vár a kormányzat a korábbi iskolafenntartó önkormányzatoktól, ezen kívül az iskolák átvétele miatt 26,7 milliárd forinttal csökkentik az önkormányzatok éves támogatását.

Schmidt Jenő, Tab fideszes polgármestere, a TÖOSZ elnöke szerint attól, hogy a kormányzat elvágja az iskolák és az önkormányzatok kapcsolatát, nem lesz jobb az oktatás. A települések viszont már nem fognak támogatást nyújtani az iskoláiknak, mert nem lesz miből és kivel. Az újabb államosítás költségeit azonban megint csak velük fizettetik meg. Schmidt felhívta a figyelmet arra az elképzelésre, miszerint csökkentenék az iskolák számát, nagy iskolaközpontokat létrehozva.

Forrás: Somogyi Hírlap / sonline.hu

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu