Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 23.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Már várják a milliárdokat a Pest megyei települések
Az önkormányzatok abban bíznak, hogy a fejlesztésekhez további források is rendelkezésre állnak majd

Felkészültek az állami fejlesztési támogatások fogadására Pest megye települései – derült ki a Magyar Idők körkérdéséből. Az önkormányzatok szeretnének minél nagyobb összeget megszerezni a hat év alatt rendelkezésre álló nyolcvan milliárd forintból, és reménykednek abban, hogy a keret még bővülhet.


A kormány akkor járna el helyesen, ha a leghátrányosabb helyzetben levő településeknek nagyobb segítséget adna, ezért súlyozottan kellene elosztani a forrásokat. A főváros közelében lévő települések lényegesen kedvezőbb helyzetben vannak, mint a nagykőrösi, a ceglédi vagy éppen a nagykátai járás – jelentette ki Czira Szabolcs, Nagykőrös polgármestere.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a közelmúltban jelentette be: a kormány 2021-ig 80 milliárd forintot biztosít Pest megyének. Nagykőrös első embere arról számolt be, hogy az önkormányzatnak jutó támogatásból, egymilliárd forintból a piacot szeretnék újjáépíteni.

Fel kívánják újítani továbbá az állat- és kirakodóvásárt, és bővíteni tervezik a könyvtárat, ami 300-350 millió forintba kerülhet. Emellett kerékpárutat szeretnének építeni Ceglédig, amihez 700-800 millió forintra lenne szükségük.

Kiskunlacházán a belterületi utak pormentesítéséhez, járdaépítéshez és a felszíni csapadékvíz-elvezető rendszer kialakításához várnak állami segítséget. Répás József polgármester kevésnek tartja a megyének jutó 80 milliárd forintot, amiből szeretne 200-300 millió forintot megszerezni a településének. 215 milliárd forint fejlesztési igény merült fel, amire szükségük is lenne.

Gödöllő polgármestere arról beszélt lapunknak, hogy 2010 óta nem kapnak fejlesztési pénzt, így bár vannak elképzeléseik, a maguk erejéből dolgoznak. „Úgy érzem, koncepcionális oka van annak, hogy a pályázatainkat visszadobják. Ennek ellenére, ha az állami forrásokra írnak ki pályázatokat, azokon indulni fogunk. Ugyanakkor el tudom képzelni, hogy a pénzeket már el is osztották” – vélekedett Gémesi György.

Veresegyházon optimistábbak a fejlesztési pénzek megszerzését illetően. Cserháti Ferenc alpolgármester azt mondta a lap kérdésére: leginkább infrastrukturális fejlesztésekre pályázhatnak majd. „Mi az ipari területeinken szeretnénk fejleszteni, és a közműellátottságot kívánjuk bővíteni. Emellett a közvilágítás és utak kiépítésére szeretnénk forrásokat szerezni. Jó lenne, ha belterületi utak, járdák és kerékpárutak fejlesztésére is lehetne pályázni” – hangsúlyozta. Ha lesznek turisztikai célú források, ezeknek a medve­otthonnál és a gyógyfürdőnél lenne helyük az alpolgármester szerint.

Pilisvörösváron az önkormányzati intézmények fűtéskorszerűsítésére, a Templom téri általános iskola két régi iskolaszárnyának felújítására, akadálymentesítésére és a járási tankerületi irodának otthont adó épület külső tatarozására szeretnének forrást szerezni. Emellett a nevelési tanácsadó épületének teljes felújítását végeznék el, valamint belterületi és külterületi kerékpárutat építenének. „A fejlesztésekhez nagyságrendileg 2 milliárd forint támogatásra lenne szükségük” – mondta el Gromon István polgármester.

Forrás: Magyar Idők

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu