Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Nem engedik, hogy eladják a Mosonudvar jövőjét
A település önkormányzata június 16-án félpályás útlezárással hívja fel a figyelmet a falu fejlesztését veszélyeztető problémára

„Nem hagyjuk elveszni a jövőnket. Nem várunk tovább. Nincs mire várni” – jelentette ki a Kisalföldnek Rinczki Lajos, Mosonudvar polgármestere. Továbbra sem jártak sikerrel annak érdekében, hogy megakadályozzák a falu területe nagy részének eladását. Ezért 2016. június 16-án félpályás útlezárással tiltakoznak a 86-os főúton.


A község fejlődése és jövője került veszélybe azzal, hogy márciusban elárvereztek mintegy harminchektárnyi, Mosonudvar belterületéhez szorosan kapcsolódó állami földet. A parcellát 2051-ig a Lajta–Hanság Zrt. bérli. („Dobra verték a falu remélt negyedét, Kisalföld, 2016. március 23.)

„A földeket annak ellenére árverezték el, hogy már hónapokkal korábban jeleztük az illetékes állami szerveknek, ezek a területek a község rendezési tervében fejlesztési területként szerepelnek" – hangsúlyozta Rinczki Lajos.

A polgármester elmondta: az elmúlt évben készült el Mosonudvar rendezési terve. Egyéves munka előzte meg ennek elfogadását. A dokumentumot huszonnyolc szakhatóság véleményezte és az állami főépítész hagyta jóvá. Ebbe állami területeket is bevontak a fejlődés reményében. Ezt a lehetőséget és irányt veszélyezteti most az eladás. Ez a közel harminchektárnyi föld – a község összes területének huszonnégy százaléka – az, ahol helyzeténél fogva Mosonudvar terjeszkedni, fejlődni tudna.

„Mosonudvar lakossága egyre öregszik és fogy. Ahhoz, hogy ezt a tendenciát megfordítsuk, mindenképpen olyan területekre van szüksége a falunak, ahol telkeket tud az önkormányzat kialakítani” – tette hozzá.

A polgármester kiemelte: számos fórumon próbáltak segítséget kérni problémájuk megoldására. Még a köztársasági elnöknek is írtak, ám a napokban onnan is elutasító válasz érkezett. Az államfőnek hatáskör hiányában nem áll módjában segíteni az ügyben. A falu vezetése szakemberekkel megvizsgáltatta a rendezési tervet, ám más alternatívát nem találtak a településfejlődésre. Kérték a térség országgyűlési képviselőjének közbenjárását is, ám csupán annyit sikerült elérni, hogy egyelőre nem került sor a szerződéskötésre a vevővel.

„A végsőkig hajlandóak vagyunk elmenni, hogy a falu fennmaradjon és tovább tudjon fejlődni. Az eddigi kezdeményezéseink nem jártak sikerrel az állami hivatalok nem megfelelő hozzáállása miatt. Így a demonstráció maradt az egyetlen eszközünk, hogy hallassuk a hangunkat” – jelentette ki Rinczki Lajos.

A szükséges engedélyeket már megszerezték ahhoz, hogy félpályás útlezárással hívják fel a figyelmet problémájukra a 86-os főút mosonudvari szakaszán. „Szeretnénk, ha minél többen csatlakoznának hozzánk, nem csak helyiek, hiszen nem vagyunk egyedül a problémával” – hangsúlyozta a polgármester.

Forrás: Kisalföld

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu