Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Nem tudja használni a számítógépet a munkanélküliek többsége

2007. 05. 30.

 A hazai munkanélküliek többsége nem tudja használni a számítógépet, pedig az alapvető felhasználói ismeretek nélkül ma már egyre nehezebb elhelyezkedni - mondta Magyar Bálint, fejlesztéspolitikai államtitkár.


 A magyar állástalanok 67 százaléka számára ismeretlen a digitális írásbeliség, nem képesek bekapcsolni a számítógépet és azon információkat keresni - mondta Magyar Bálint, fejlesztéspolitikai államtitkár. Példaként hozta fel, hogy ez az arány Nyugat-Európában csak valamivel több mint 30 százalék. Elmondta azt is, hogy Angliában a az új állások 80 százalékához szükségesek az informatikai felhasználói ismeretek.
 
Magyar Bálint szerint nemcsak a munkanélkülieknek, hanem az alkalmazásban álló úgynevezett kékgalléros munkásoknak, vállalkozóknak is nélkülözhetetlen a számítógép, "mert ma már a digitális írásbeliség ismerete olyan, mint fél évszázada a szimpla írásbeliségé volt".
 
Egy kőműves vagy bádogos is nyilvántartja klienseit, megrendeléseit gyakran saját számítógépes rendszerében tudja felvenni, s elektronikus üzenetben teszi meg ajánlatait piaci partnerei felé - jegyezte meg. Az államtitkár kitért rá: ezen informatikai ismeretek elsajátításában is segítenek azok a már megkezdődött és hét éven át tartó programok, amelyeknek célja a munkaerőpiaci kulcskompetenciák fejlesztése.
 
Az ilyen, felnőttképzés keretében indított tanfolyamok résztvevői nem konkrét szakmákat sajátítanak el, hanem olyan készségeiket fejlesztik, amelyekre bármikor szükség lehet. Hozzátette: az informatika mellett kiemelt szerepet kap a nyelvoktatás, mert a munkavállalók elsősorban angol és - második legfontosabbként - német nyelvtudása versenyképességi tényező Magyarország számára. Magyar Bálint szólt arról, hogy indulnak képzések a vállalkozói kompetenciák fejlesztésére is. Ezek keretében megtanulható, hogyan kell egy vállalkozást menedzselni, sikeresen működtetni.
(MTI)
Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu