Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 23.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Húszezer kulturális közalkalmazott bére emelkedik
Tizenöt százalékos béremelést jelentett be 2017-től az emberi erőforrások minisztere

A kulturális ágazat több mint 20 ezer közalkalmazottját érintő, 15 százalékos béremelést jelentett be 2016. június 13-án, Budapesten az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltán elmondta: a kulturális kormányzat számára az infrastrukturális beruházások és a művészeti fesztiválok támogatása mellett fontos a kultúrában dolgozók jövedelmének emelése is. 


Folytatódik a Liget Budapest projekt, megindul az Iparművészeti Múzeum rekonstrukciója, az Eiffel Bázis, az Országos Széchényi Könyvtár raktárbázisának és a Szentendrei Skanzen erdélyi tájegységének építése, valamint a Modern városok program keretében számos vidéki nagyváros kulturális infrastruktúrájának megújítása, de az állam számos vidéki és budapesti művészeti fesztivált is támogat – hangsúlyozta a miniszter.

Balog Zoltán kiemelte: legalább ilyen fontos azoknak az embereknek a jövedelme, akik a könyvtárakat, levéltárakat, múzeumokat működtetik, január elsejétől ezért 5,4 milliárd forintot szánnak a 2017-es bérrendezésre. A kulturális szféra közalkalmazottai alapbérük 15 százalékát kapják meg illetménypótlékként. Ez átlagban 10-45 ezer forint közötti béremelkedést jelent majd - fűzte hozzá.

Ez a döntés egyelőre a 2017-es évre vonatkozik, majd további tárgyalásoknak kell eldönteniük, hogy az emelés beépül-e az alapbérbe vagy a kulturális dolgozók továbbra is illetmény formájában fogják kapni – közölte a miniszter.

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár hozzátette, látható és érzékelhető béremelésről van szó, amely beépülő pótlék formájában jelentkezik majd: ha 2018-ban újabb lépcsőfok követi, az már erre fog épülni.

A Kulturális Érdekegyeztető Tanáccsal és az ágazati szakszervezetekkel folytatott tárgyalásokon nemcsak a konszenzus volt fontos, hanem az is, hogy széles körben történjen meg a béremelés, amely mások mellett a múzeumi dolgozókat, könyvtárosokat, levéltárosokat, közművelődési szakembereket, zenekari, tánc- és bábművészeket, valamint az intézmények diplomával nem rendelkező dolgozóit is érinteni fogja – hangsúlyozta Hoppál Péter.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu