Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

„Törvénybe iktatták a működésképtelenséget”
Tarlós István elhibázottnak tartja a szemétszállítás átszervezését – Gémesi György szerint egy év kell az új rendszer felállításához

Az alkalmazottak bérelt autóit még májusban beszerezte az állami hulladékgazdálkodási cég, a számlázóprogramra viszont csak most írták ki a közbeszerzést – tudósít a HírTV. A szemétszállítás átszervezésével a főpolgármester sem ért egyet, Gödöllő polgármestere pedig azt mondja: a kormány törvénybe iktatta a működésképtelenséget.


„Nem maradhat egyetlenegy olyan település sem az országban, ahol szemétszállítási gondok lennének” – 2016. június 9-én délután hangoztatta ezt a kancelláriaminiszter, egy nappal azután, hogy a galgagyörki polgármester megüzente a lakosságnak: „Mivel az állami cég nem fizette ki a szemétszállítást, ezért jövő héttől határozatlan ideig nem tudják elszállítani a szemetet.”

Az önkormányzat arra készül, hogy ha kell, konténereket bérel és saját forrásból oldja meg a kistelepülés szemétszállítását. „Az biztos, hogy ez a rendszer most, ebben a pillanatban nem működik. Tehát nem úgy működik, ahogy azt mondták, hogy működni fog. Valószínűleg majd valamikor működni fog ez a rendszer, de én azt gondolom, hogy ez hónapok kérdése, hogy ez működjön. Addig, hogy ki fogja meg hogy fogja megoldani a szállítást, mert az biztos, hogy az autókba üzemanyagot kell vásárolnia valakinek, arról halvány fogalmam nincs” – mondta el Matejcsok Zsolt polgármester.

A botrány hatására az állami hulladékkezelő cég lépett, a Galgagyörköt is ellátó Tiszta Vidékért Nonprofit Kft. megkapta az igényelt pénz kétharmadát. 

„A likviditási kérelmünknek a 60 százalékát kaptuk meg. (…) Mire a következő likviditási kérelmünket beadjuk, addig ebből tudjuk működtetni a szolgáltatást. (…) Igyekszünk összehúzni a nadrágszíjunkat, és igyekszünk ellátni a feladatainkat” – mondta el Gáspár János, a kft. ügyvezető igazgatója.

Áprilistól a helyi szolgáltatók nem számlázhatnak, az a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. feladata. Az állami cég azonban csak a héten írta ki a közbeszerzést egy számlázóprogram beszerzésére, győztest pedig optimális esetben júliusban hirdethetnek. A számlázóprogram beszerzését még az alkalmazottak autóbérleti tendere is megelőzte, szerintük azért, mert a jogszabályok erre adtak lehetőséget. 

„Szerintem év végéig ebből korrekt számlázás nem lesz. Lehet, hogy valami köztes állapotot ki fognak találni, de erre a dologra időt kellett volna hagyni, ezt egyébként tavaly decemberben jeleztük, hogy legalább egy év kell arra, hogy egy ilyen rendszer felálljon. (…) Gyakorlatilag a törvénybe iktatták a működésképtelenséget” – fejtette ki Gémesi György, Gödöllő polgármestere.

A főpolgármester a kormány több lépésével is egyetért, de a szemétszállítás átszervezését elhibázottnak tartja. „Van néhány kérdés, amelyben nem tudom. Ezek egyike ez a hulladékgazdálkodási. Itt egyeztetésben állunk, ha végül kénytelenek leszünk, akkor persze betartjuk a törvényt, mert jogkövetőnek kell lennünk, most volt nálam a héten Seszták miniszter úr, megerősítette, hogy le fogunk ülni még egyet egyeztetni ebben az ügyben. Budapestre nézve nagyon kedvezőtlen ez a törvény” – mondta el Tarlós István.

Bár saját számlázóprogramra csak több hét múlva lesz az állami cégnek, azt ígérik, a lakosság a jövő héttől számíthat a sárga csekkekre. A következő napokban ugyanis bérszámlázás keretében megindul a számlák kiküldése.

Forrás: HírTV

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu