Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 23.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Kijelölték a leendő ásotthalmi tranzitzóna helyét
Toroczkai László polgármester olyan területet választott, ahol állandóan lakott tanya nincs a közelben

„Nem örülünk annak, hogy tranzitzóna létesülhet Ásotthalomnál, de az ügyben valóban egyeztetek Csampa Zsolttal, a Belügyminisztérium önkormányzati koordinációért felelős helyettes államtitkárával” – reagált Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere a Miniszterelnökséget vezető miniszter 2016. június 9-i bejelentésére.


Lázár János a Kormányinfón azt közölte: létrejöhet a tranzitzóna a Csongrád megyei településnél. Toroczkai László elmondta, nagyon fontos volt, hogy kérésére megtekinthette a röszkei tranzitzónát Csampa Zsolttal, rendőri vezetőkkel, valamint a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársaival. Világossá vált számára, hogy a tranzitzóna a határátkelők logisztikai meghosszabbítása, ahol a migránsok beadhatják menedékkérelmüket.

„Nagyon fontos az is, hogy a helyszínt én jelöltem ki; olyan pontot választottam, ahol állandóan lakott tanya nincs a közelben. A tranzitzóna egy nap amúgy is csak 15 migránst fogad, majd busszal elszállítják őket, így az ásotthalmi emberek ebből semmit nem vesznek észre” – hangsúlyozta Toroczkai. Hozzátette: annyit kért még, hogy a folyamatos forgalomnövekedés miatt fejlesszék a környező utakat. Erre – elmondása szerint – szóbeli ígéretet kapott.

Lázár János beszélt arról is: Magyarország célja az, hogy ne legyenek a területén táborok. Ez összhangban van Kósa Lajos fideszes frakcióvezető korábbi nyilatkozatával. A politikus még márciusban arra mutatott rá, „a Körmendre és a Szentgotthárdra tervezett sátortáborok kivételével valamennyi nyitott és őrzött menekülttábort megszünteti a közeljövőben a kormány”.

A körmendi ideiglenes befogadóállomás azóta megnyitott – Nagyfán van még ilyen létesítmény –, de a szentgotthárdi nem. Magyarországon most Békéscsabán, Nyírbátorban és Kiskunhalason működik menekültügyi őrzött befogadóközpont, míg nyílt befogadóállomás Bicskén és Vámosszabadiban található, a debreceni létesítmény már korábban bezárt. A bicskei táborral kapcsolatban Orbán Viktor kormányfő június 3-án jelentette be: a kormány be akarja zárni a befogadóállomást, erre készült is egy akcióterv.

Vámosszabadiban lakott területen kívül működik a nyílt befogadóállomás. Lizákné Vajda Lívia polgármester azt mondta: amikor márciusban meghallották Kósa Lajos nyilatkozatát a nyitott és őrzött menekülttáborok tervezett bezárásáról, nagyon bizakodtak, de azóta senki nem kereste őket. – Sajnos nálunk külterületen van a befogadóállomás, de a tábornak így sem örülünk. Várjuk a pozitív híreket – fűzte hozzá.

Forrás: Magyar Idők

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu