Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Halász Judit kapta az idei Magyar Szabadságért díjat
A Gémesi György által alapított Magyar Szabadságért Díjat minden évben a Magyar Szabadság Napjához kapcsolódóan adják át

Halász Judit Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színművész, énekesnő, érdemes művész vehette át idén a Magyar Szabadságért Díjat. Az átadó ünnepségre 2016. június 11-én, a Gödöllői Királyi Kastélyban, a Barokk Színházban került sor. A Gémesi György által 2000-ben megalapított Magyar Szabadságért Díjat minden esztendőben a Magyar Szabadság Napjához kapcsolódóan adják át.


A díjjal olyan személyek munkásságát ismerik el, akik sokat tettek hazánk függetlenségéért, a magyar kultúra népszerűsítéséért, megőrzéséért.

Halász Judit munkájával egyedi stílust teremtett, mellyel jelentősen hozzájárul a magyar irodalom népszerűsítéséhez és megkedveltetéséhez. Dalain az évtizedek alatt számos generáció nőtt fel. Egyedi stílusával, személyes varázsával a legfiatalabbak kedvenc előadóművészévé vált.

A Magyar Szabadság Napja Alapítvány kuratóriuma Halász Juditnak a jövő generációjáért végzett munkájáért, valamint a magyar irodalom népszerűsítéséért adományozta az elismerést.

A rendezvényen Gémesi György, a Magyar Szabadság Napja Alapítvány elnöke méltatta a kitüntettet; mint mondta, Halász Judit művészi munkáját mindvégig az őszinteség és a hitelesség jellemezte, és jellemzi ma is.

Beszédében több részletet idézett a művésznő Nem születtem varázslónak című könyvéből, mely idézetek rámutattak, mennyire fontos számára a család, és a magyar irodalom.

A díj átadását követően Halász Judit a Magyar Szabadság Napjához kapcsolódva úgy fogalmazott: „A szabadság iránti vágyunk, és a szabadság iránt érzett örömünk, nem szűnik meg soha. Hiszen a Himnuszban is a szabadság szerepel mint fontos motívum, és ez mindannyiunk szívében nagyon fontos.

A szabadság mindenkinek mást jelent, de az egy népnek nagyon fontos, hogy merre megy jól, vagy merre megy rosszul… de mégiscsak maga, és mégiscsak szabadon. Azt kívánom mindannyiunknak, hogy a szabadság maradjon a miénk örökre!”

A rendezvényen a gödöllői Mesék Háza Óvoda gyermekei, valamint a Gödöllői Frédéric Chopin Zenei AMI Cibri énekegyüttese adott ünnepi műsort.

Halász Judit számos nagy sikerű színházi produkcióban, közel negyven filmben és több tévéjátékban szerepel. Gyermeklemezeivel valamennyi korosztály szeretetét kivívta.

A gyerekek Magyarországon elsőként őt választották meg a lengyel alapítású Mosoly Rend Lovagjának, amely címet az elsők között II. János Pál pápa és Peter Ustinov kapott meg. A közönség szavazatai alapján pedig 2003-ban tagjává vált a Halhatatlanok Társulatának, s ugyanebben az esztendőben nevezte ki az UNICEF Magyar Bizottsága jószolgálati nagykövetté. és azzal a feladattal bízta meg, hogy képviselje a gyermekek ügyét, legyen az UNICEF és a világ gyermekeinek szószólója Magyarországon.

Halász Judit mindezek mellett kiváló eredményeket ért el a sportban is, gimnazista korában I. osztályú minősítésű lovasként tagja volt az ifjúsági díjugrató-válogatottnak.

Forrás: godollo.hu

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu