Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Milliárdos fejlesztési elképzelések Balatonakarattyán
Fénysebességű fejlődésbe kezd település, ha megnyeri azt a fél tucat közpénzes pályázatot, amelyre rástartolt az önkormányzat

Alig több mint két éve vált külön Balatonkenesétől Balatonakarattya, de úgy tűnik, máris repülőrajtot vesz. A Matolcsy György jegybankelnök felesége, Matolcsy Gyöngyi vezette önkormányzat költségvetése az idén durván 350 millió forint, jövőbeni beruházási-beszerzési tervei azonban ennél nagyságrenddel nagyobbak – írja a Világgazdaság. 


Az idei évre előrevetített közbeszerzései megközelítik a kétmilliárd forintot – derül ki az önkormányzat honlapjáról. Ez annál is több, mint amit a Magyar Nemzeti Bank alapítványai fektettek be a vízparti településen. Az egykori MÁV-üdülőt 1,13 milliárd forintért vették meg azzal a céllal, hogy a több mint hathektáros ingatlan épületeit felújítják, és utána oktatási és konferenciacélokra használják.

Az önállósult Balatonakarattya önkormányzata elérkezettnek látta az időt, hogy saját céget alapítson. A polgármester április 20-án javasolta a képviselő-testületnek, május 17-én már be is jegyezte a cégbíróság a társaságot. A Balatonakarattya Önkormányzati Élelmiszeripari és Kereskedelmi Kft. fő tevékenysége egyéb gyümölcs-, zöldségfeldolgozás és tartósítás, de a profiljába tartozik az élelmiszer-, ital- és dohányáru-nagykereskedelem is.

„A tényleges tervek a kft. működését illetően alakulóban vannak” – hárította el a cégalapítás okát feszegető Világgazdaság kérdéseit az ügyvezető Németh Erzsébet, de tájékoztatást ígért, „amint publikálható információ” áll rendelkezésre.

Nem ennyire visszafogottak az önkormányzati előterjesztések és jegyzőkönyvek, azokból ambiciózus tervek körvonalazódnak. A polgármester előterjesztése szerint Balatonakarattya ugyanazt teszi, mint egyre több önkormányzat: áthelyezi „kötelező vagy önként vállalt feladatait optimalizált, erőforrásokat jól felhasználó saját tulajdonú gazdasági társaságba”.

Az önálló gazdasági társaság létrehozását többek között a pályázati lehetőségek – a kormányzati és uniós források – minél jobb kihasználása érdekében javasolta Matolcsy Gyöngyi. Közpénzes forrásokra pedig az idén rástartol Balatonakarattya, és ezekben az akciókban már szerepet kaphat az újonnan alapított kft. A képviselő-testület áprilisban sietve – de legalábbis – rendkívüli ülésen döntött is fél tucat pályázaton történő indulásról. Ezek mind a helyi fejlesztésekre szolgáló TOP-ban (terület- és településfejlesztési operatív programban) meghirdetett források.

A tervezett fejlesztések szerteágazók, a környezetvédelmi beruházástól és az iparterületek fejlesztésétől a szociális alapszolgáltatásig terjed a repertoár. Az önkormányzat idén várható közbeszerzéseit soroló listából pedig az is kiderül, hogy mekkora összeget kalkuláltak az egyes projektekre. A legnagyobb tétellel, fél-fél milliárd forinttal ipari park, illetve a Bercsényi strand fejlesztése, turisztikai komplexum címen szerepel. A cégalapítással is kapcsolatba hozható termelői piac kialakítása pedig százmillió forintos darab az idei közbeszerzések között.

Forrás: Világgazdaság

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu