Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Csak a nyár végén fizet az állami hulladékholding
Ideiglenes szolgáltatókat jelölhet ki a katasztrófavédelem

Levélben tájékoztatta az Észak-Pest Nyugat-Nógrád Megyei Környezetgazdálkodási Kft. az érintett polgármestereket arról, hogy júliustól nem szállítják el a szemetet. A cégnek ugyanis nyár végén fizet csak az állami holding. Ha egyes településeken valóban leállnak a kukásautók, a katasztrófavédelem jelöl ki ideiglenes szolgáltatót – tudósít a HírTV.


Az autó a régi, a kukások is azok, az időszámítás viszont új. Április óta a pénzt már nem a jórészt önkormányzati tulajdonú szemétszállító cégek szedik be. „Április 1-jétől a cégek nem számlázhatnak, ez 170 cég, hanem ennek az úgynevezett vagyonkezelő és koordináló ügynökségnek, holdingnak kellett volna kibocsátania a számlát. Ezt nem tette meg, tehát már csúszás van nagyon-nagyon erősen, és gyakorlatilag az állam által létrehozott cégnek kell a kibocsátott számla alapján a lakosságnak fizetni, amit ő majd visszaoszt a feladat végrehajtását biztosító cégeknek” – mondta Gémesi György polgármester.

Az Észak-Pest Nyugat-Nógrád Megyei Környezetgazdálkodási Kft. 33 településsel áll szerződésben. A cég levélben tájékoztatta a polgármestereket, hogy júliustól leállítja a kukásautókat.

„Előfinanszírozást kértünk, ami tulajdonképpen az idáig kiszámlázott összegünk 60 százaléka két hónapra visszamenőleg, de ez sajnos nem fedezi még az ártalmatlanítási költségeinket sem. Ebben a helyzetben, ha 60 százalékot kapunk, a számításaink szerint a cégünkbe több millió forintot kell pluszban betenni, és ezt nem tudja se az önkormányzat, se a cég vállalni” – közölte Papi Zoltán, az Észak-Pest Nyugat-Nógrád Megyei Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Az állami hulladékgazdálkodási cég a számlák kiküldését még el sem kezdte az ügyfeleknek. Amíg nem áll pénz a házhoz, hitelből fizetnek a szemétszállító cégeknek – hangsúlyozta a vezérigazgató.

„Ez arra elegendő, hogy a szolgáltatást zavartalanul ellássák. 16-17 milliárdot kell majd finanszíroznunk a szektornak, mire a likviditás elkezd a helyére állni. Mi ezt a pénzt biztosítjuk. Az egyik oldalról az MNV Zrt. tulajdonosi kölcsön nyújtásával fog rajtunk segíteni, a másik oldalról a számlavezető pénzintézetünk, az MKB Banktól is egy likviditási hátteret kértünk, és ez a két oldal egy plusz 20 milliárdos hátteret biztosít nekünk” – árulta el Weingarten Balázs, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója.

Szentendrén a képviselő-testület a héten rendkívüli ülést tartott a szemétszállítás pénzügyi elmaradásai miatt. A városban eddig az önkormányzat cége ürítette a kukákat. De a város kiszervezné a szolgáltatást, a képviselő-testület rá is bólintott a közbeszerzés kiírására.

„A jelenlegi 170 szolgáltató közül nagyobb szolgáltatók jöjjenek létre, kisebb darabszámban. Szentendre városnak a Városi Szolgáltató Társulata feltehetően nem kellően tőkeerős és nagy ahhoz, hogy fennmaradjon ezen a piacon” – mondta Verseghi-Nagy Miklós polgármester.

A szemétszállítást végző cégek nyár végén juthatnak hozzá járandóságukhoz. Ha addig egyes településeken valóban leállnak a kukásautók, a katasztrófavédelem ideiglenes szolgáltatót jelöl ki.

Forrás: HírTV

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu