Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 23.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Pokorni Zoltán egyetért a BÖSZ-szel oktatásügyben
A XII. kerület vezetője szerint lehetőséget kellene adni az önkormányzatoknak az iskolák működtetésére

Fel kellene kínálni a lehetőséget az önkormányzatoknak, hogy ha kívánják, akkor működtethessék és fenntarthassák az iskoláikat – jelentette ki Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP), a XII. kerület polgármestere 2016. június 1-jén a városrész iskolai menzáinak és közösségi tereinek újragondolásáról szóló konferencián.


A kerület vezetője – a köznevelési törvény parlament előtt fekvő módosítására utalva – azt mondta: amikor elkezdték az iskolák megújításának tervezését, nem gondolták, hogy ilyen aktuális lesz az időzítés.

Az állami működtetés tervéről szólva megjegyezte: nem nevezné túl intenzívnek az erről szóló diskurzust, az önkormányzatok „nem tapsolnak örömükben” az elképzeléseket olvasva. Pokorni Zoltán megerősítette: maximálisan egyetért a Budapesti Önkormányzatok Szövetségével (BÖSZ), amely azt javasolta, a szakmai irányításon kívül az iskolafenntartással összefüggő minden feladat kerüljön vissza azokhoz az önkormányzatokhoz, amelyek erre vállalkoznak.

A polgármester arról számolt be, hogy egy éve kezdték végiggondolni, hogyan lehetne megújítani a kerületi iskolákat. Mint fogalmazott, „a gyerekek nem azért szeretnek iskolába járni, mert jól tanulnak, hanem azért tanulnak jól, mert szeretnek iskolába járni”, éppen ezért meg kell szerettetni velük az intézményt. Finom ételeket és szép tereket kell nekik biztosítani, ezzel motiváltak lesznek és jobban fognak tanulni is – érvelt.

Kitért arra, hogy jelenleg az étkeztetés szigorú beosztásban folyik, hogy elég legyen a szék-asztal kapacitás, „nem ebédelünk, hanem lebonyolítjuk”. A kerület ennek feloldására kért segítséget a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemtől és a Budapesti Műszaki Egyetemtől. A polgármester célként jelölte meg, hogy a diákok normálisan, egészségesen tudjanak enni, beszélgetni, játszani, tanulni, s ne csak napi 2-3 órában használják ezeket a tereket, hanem kis átrendezéssel csoportmunkára, előadásokra is alkalmasak legyenek.

Az elképzelésekhez négy iskolát – a Virányos, a Jókai Mór, a Németvölgyi és a Kós Károly Általános Iskolát – választották ki.

„Meglátjuk, hogy amikor dönt a parlament, akkor mint egy ilyen végrendeletként adjuk majd át az állami iskolafenntartónak, hogy szerintünk valami ilyesmit kellene csinálni, vagy pedig ezek olyan tervek, szándékok dokumentumai lesznek, amiben lesz szerepe az önkormányzatnak” – hangoztatta Pokorni Zoltán, hozzátéve: utóbbiban bízik, s ez esetben évről évre 2-2 iskolát szeretnének megújítani.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu