Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Minden érintettel tárgyalnak az iskolák átvételéről
A BÖSZ, a MÖSZ és a TÖOSZ vezetőivel is folynak az egyeztetések

Szinte már az összes érdekképviselettel tárgyalt a kormány az iskolák átvételéről, közölte az oktatásért felelős államtitkárság az MTI-vel. Fontosnak tartják, hogy az önkormányzatok és az önkormányzati szövetségek pontos tájékoztatást kapjanak az iskolák állami átvételének folyamatáról.


Az államtitkárság közleményében hangsúlyozta: az önkormányzati fenntartású iskolák állami átvételével kapcsolatban az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) számtalan megbeszélést folytatott az érintett szervekkel, szervezetekkel. Az oktatási államtitkárság Tarlós István főpolgármesterrel, mint BÖSZ-elnökkel május 27-én tárgyalt, a BÖSZ-szel pedig június 6-án fog további egyeztetéseket folytatni. Az államtitkárság a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnökével május 31-én folytatott megbeszélést, emellett június 3-án a Megyei Jogú Városok Szövetségével is tárgyalóasztalhoz ül a szervezet Szombathelyen zajló közgyűlésén.

Az EMMI minden érintett szervezettel tárgyal ebben az ügyben – így a közlemény. Fontosnak tartják, hogy az önkormányzatok és az önkormányzati szövetségek pontos tájékoztatást kapjanak az iskolák állami átvételének folyamatáról, megismerjék a menetét és a feltételeit, javaslatokat tegyenek a feladat végrehajtásával kapcsolatban.

A központi költségvetésből oktatásra fordított összeget ezentúl nem az önkormányzatok kapják, hanem az állam fordítja az iskolákra – írták továbbá. A kormány azonban továbbra is számít az önkormányzatok együttműködésére és tapasztalatára, hiszen közös nemzeti érdek, hogy a lehető leghatékonyabban működő rendszert hozzák létre. A kormány arra törekszik, hogy minden településen garantált minőségű oktatást kapjanak a gyermekek.

Ahogy abban a köznevelési kerekasztal résztvevői is egyetértettek, az iskolák vegyes – önkormányzati és állami – fenntartása nem váltotta be a reményeket. Az önkormányzati fenntartású iskolarendszer korábban megbukott, eladósította, és csaknem csődbe vitte a településeket. Éppen ezért az állami fenntartás a megoldás, amellyel tiszta felelősségi viszonyok alakulnak ki az oktatásban: az állam az iskolák fenntartásért és a működtetésért is felelősséget vállal – zárta közleményét az oktatásért felelős államtitkárság.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu