Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Tömegesen fogják kérni júliustól a kéményseprést?
Közel kétezer településen végzi majd a kéményseprő szolgáltatást az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Júliusi hatállyal 1830 településen veszi át a lakossági kéményseprő szolgáltatást az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság – ugyanakkor csak a lakossági szolgáltatást látják el, így a korábbi szolgáltatók összes alkalmazottját nem veszik át. Szakértők attól tartanak, hogy azzal, ha a szolgáltatás ingyenessé válik, tömegesen fogják kérni a kéményseprést – tudósít a HírTV.


Július elsejétől a lakossági kéményseprési szolgáltatást átvevő katasztrófavédelem nem tart igényt Kleinhaus György munkájára. A kéményseprő szerint nem lehet gyorstalpalón megtanulni ezt a szakmát, évek rutinja kell egy adott területen. A cégnél, ahol korábban dolgozott, már beadta a felmondását, de jelentkezett a munkára a katasztrófavédelemnél is: hiába.

„A katasztrófavédelemhez beadtuk a jelentkezést, elvégeztük az orvosin a vizsgálatokat, a tüdőszűrést, laborokat, az erkölcsi bizonyítványt is megszereztük, ezt mind beadtuk a katasztrófavédőkhöz, azóta sem e-mailben sem telefonon semmiféle tájékoztatást nem kaptunk. Szakmunkás kollégákból egy párat behívtak, elbeszélgettek velük, és szombaton értesítettek kettőt, hogy fölvettek két szakmunkást és egy mestert” – nyilatkozta a Hír TV-nek Kleinhaus György. 

1830 településen veszi át a szolgáltatást júliustól a katasztrófavédelem. A szóvivő azonban azt mondja, csak lakossági kéményseprést végeznek majd, így nem tudják az eddigi magáncégek összes alkalmazottját átvenni.

„Hat hónapos időszak állt rendelkezésre arra, hogy minden feltételt megteremtsünk annak érdekében, hogy szakszerű és megbízható szolgáltatást tudjunk nyújtani majd a lakosságnak. Az álláshirdetéseket, amiket meghirdettünk, azokat nagyon nagy örömmel fogadták a szakemberek, több mint 700-an jelentkeztek rá összesen. Július elsejétől több mint 400 embernek tudunk majd munkát biztosítani a kéményseprő-ipari szakterületen” – mondta el Hajdú Márton.

Vagyis kéményseprők a katasztrófavédelem szerint ugyanannyian lesznek, mint korábban. Munkájuk viszont valószínűleg több lesz, szakemberek szerint ugyanis az ingyenesség miatt várhatóan több lesz a bejelentett kémények száma.

Forrás: HírTV

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu