Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Ingatlanok kerültek egyesületi tulajdonba Érpatakon
A polgármester attól tart, hogy a „háttérhatalom” elvenné a telkeket

Az Átlátszó.hu szerint gyanús körülmények között, az érpataki polgármester szerint a törvények alapján került közel félszáz, elhagyott ingatlan egy helyi egyesület tulajdonába. Az érpataki modellről ismert Orosz Mihály Zoltán szerint a háttérhatalom miatt nem kerülhettek önkormányzati tulajdonba a telkek, ahol közmunkával mezőgazdasági termelést folytatnak – írja a Magyar Idők.


Több tucat ingatlant szerzett meg Érpatakon egy jótékonysági szervezet, amelynek a falu polgármestere, Orosz Zoltán Mihály a kuratóriumi elnöke – számolt be az Átlátszó.hu. A honlap névtelenül nyilatkozó falubeliek információi­ra támaszkodva 47 olyan ingatlanra bukkant a nyilvántartásban, amelynél a Benefícium Szeretetszolgálat Egyesület szerepel tulajdonosként.

Az Átlátszó helyi forrásai szerint az adásvételt szinte mindig maga a polgármester készítette elő és kezdeményezte. Állításuk szerint Orosz Mihály Zoltán nem egy esetben kilátásba helyezte, hogy megbírságolják a tulajdonost, majd rákérdeztek, hogy nem akarja-e eladni a házat. Ha a tulajdonos igent mondott, akkor előbb-utóbb megjelent egy ügyvédnő, és megkötötték az adásvételit, a vevő minden esetben a Benefícium volt.

Az Átlátszó megemlíti, hogy a telkeknek a mezőgazdasági közmunkaprogramokban van fontos szerepük, azonban a honlap szerint a közmunkában megtermelt javak elszámolásával kapcsolatban is akad néhány érdekes mozzanat, amire ígéretük szerint később még kitérnek.

„A hatályos magyar jogszabályok szerint egy egyesület nem valakié, nem az enyém, nincs a tulajdonomban, olyan embereket tömörít a Benefícium szeretetszolgálat, akik egyetértenek a céljaival” – nyilatkozta a Magyar Időknek Orosz Mihály Zoltán. Érpatak polgármestere hozzátette: a megjelent rágalmak miatt megteszik a megfelelő jogi lépéseket az Átlátszó.hu ellen.

A Magyar idők megtudta: a cikk szerzői részéről senki sem kereste meg az üggyel kapcsolatban Oroszt. Ami az ingatlanokat illeti, a falu vezetője szerint azok csupán telkek, talán öt romos, de még megmenthető ház van rajtuk.

Az elvadult, elhagyott ingatlanokat vette meg az egyesület, amihez fel kellett kutatni az összes tulajdonost. Volt, amihez tizenöt örököst kellett megkeresni, tárgyalni, ügyvéd jelenlétében, törvényes, dokumentált adásvételi szerződést kötni – mondta Orosz Mihály Zoltán.

Szerinte az ingatlanokat azért egyesületi formában vásárolták meg, mert tartanak attól, hogy „háttérhatalmi utasításra” egy tollvonással kikerülhet a helyi közösség kezeléséből, ahogy a falu iskolája is a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz került.

A polgármester elmondta: mezőgazdasági termelés folyik a megvásárolt területeken, közmunka keretében, regisztrálva, pontosan dokumentálva az illetékes munkaügyi központnál. A terményeket pedig a falu használja fel. Orosz Mihály Zoltán szerint az Átlátszó cikke a semmit leplezte le, mivel már 2013 óta mindent elmondott erről az érpataki modellről szóló előadásában.

Forrás: Magyar Idők

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu