Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A BÖSZ sem támogatja a közoktatás átszervezést
A fideszes vezetésű kerületek polgármesterei szerint is jobb gazdái lennének az önkormányzatok az iskoláknak, mint a Klik

A Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ) azt kéri, hogy a szakmai irányításon kívül az iskolafenntartással összefüggő minden feladat kerüljön vissza azokhoz az önkormányzatokhoz, amelyek erre vállalkoznak. Az érdekképviselet tárgyalóasztalhoz hívja Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét.


A BÖSZ nem támogathat egy olyan átszervezést, amely a jövőben nem számít az önkormányzatok együttműködésére az iskolák fenntartásában és működtetésében – áll a Tarlós István BÖSZ-elnök, főpolgármester és Hoffmann Tamás társelnök, a XI. kerület polgármestere által jegyzett közleményben.

A kerületek az elmúlt években mindent megtettek azért, hogy az állami fenntartó pénzhiánya és szervezetlensége mellett is működőképes maradjon az oktatás Budapesten – írták, hozzátéve: a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) helyett az önkormányzatok számos feladatot vállaltak át annak érdekében, hogy az oktatási színvonal a megszokott minőségű maradjon.

A BÖSZ álláspontja szerint a Klik 2017. január 1-jéig nem tud felkészülni az iskolák üzemeltetésére. Úgy értékelik: a tankerületi központok nem jelentenek majd előrelépést az iskolák jobb működtetésében, mert a 2-4 kerületet összefogó szervezetek távol lesznek a helyben és szükség szerint azonnal megoldandó feladatoktól.

A budapesti polgármesterek azt szeretnék elérni, hogy a parlament elé beterjesztett törvényt az EMMI olyan irányba módosítsa, ami lehetővé tenné, hogy a szakmai irányításon – tanügyigazgatáson, tanfelügyeleten –, az ingyenes tankönyv és a pedagógusbérek biztosításán kívül minden, az iskolafenntartással összefüggő feladat kerüljön vissza azokhoz az önkormányzatokhoz, amelyek erre vállalkoznak.

A BÖSZ haladéktalan egyeztetést szorgalmaz a tárcavezetővel arra hivatkozva, hogy az Országgyűlés napokon belül szavaz az oktatás átszervezésére vonatkozó törvényjavaslatról.

A BÖSZ nem támogatja az EMMI oktatás átszervezésére vonatkozó törvényjavaslatát

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu