Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Panaszládákkal várják Vasban a problémás ügyeket
Folytatódik a helyi panasznapok sorozata – Az alapvető jogok biztosa és munkatársai kivizsgálják a bejelentéseket

Panaszládákat helyeztek el Celldömölkön, Körmenden, Kőszegen, Sárváron, Szentgotthárdon, Szombathelyen és Vasváron, amelyekbe az alapvető jogok biztosa, azaz az ombudsman várja a lakosság problémáit. Az ügyes­-bajos dolgokat 2016. május 20-­ig lehet „postázni” a hét Vas megyei településen, a jogbiztos június első napjaiban érkezik a megyébe – írja a Vas Népe. 


Vas megyében folytatja a helyi panasznapok sorozatát az alapvető jogok biztosa, azaz az ombudsman. Dr. Székely László június 1­2­-én látogat a megyébe. Vele együtt részt vesz a panasznapon dr. Szalayné dr. Sándor Erzsébet, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak biztosa és dr. Szabó Marcel, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettese is.

Az ombudsmani tevékenység egyik tapasztalata az, hogy nem mindenki képes a megszokott módokon bejelenteni a panaszát. Vannak, akik nem is tudnak arról, hogy a biztoshoz fordulhatnak, amennyiben egy hatóság, vagy közszolgáltatást végző szerv sérelmet okoz nekik és azt nem követi elfogadható megoldás. Sokan nincsenek abban a helyzetben, hogy például e­-mailben jelentsék be a panaszukat, másoknak gondot okoz a beadvány megfogalmazása (ezért a panaszbejelentésnek nincs formai előírása) és vannak, akik nem képesek, vagy csak nehézségek árán tudnának személyesen is Budapestre utazni, hogy a Biztos hivatalában adják elő a sérelmeiket.

Ezért a panasznapokra az ombudsman a munkatársai kíséretében elmegy a megyébe, ezzel könnyítve meg a személyes találkozást. A biztosok gyakorlatában hagyományos kezdeményezés célja az, hogy az állampolgárok ilyen módon is kérhessék az alapvető jogok biztosának segítségét, ha úgy látják, hogy valamely hatóság vagy közszolgáltató szerv sérelmet okozott nekik. A jogbiztosok érkezését megelőzően megyeszerte panaszládákat helyeztek ki, amelyekbe május 20-­ig várják a panaszbeadványokat, lehetőleg csatolva a panaszhoz kapcsolódó iratok fénymásolatát.

Ezeket az alapvető jogok biztosa és munkatársai kivizsgálják, ha egy panasz nem tartozik az ombudsman hatáskörébe, továbbítják az ügyben illetékes hatóságnak, és ha szükséges, helyszíni meghallgatásra hívják a panaszosokat. A meghallgatás helyéről és időpontjáról minden érintett értesítést kap.

Forrás: Vas Népe

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu