Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Szakmai konferencia a Tanyafejlesztési Programról
Idén három célterületre lehet pályázatot benyújtani – A program teljes keretösszege: 720 millió forint

A 2016. Nemzeti Tanyafejlesztési Programot bemutató konferenciára került sor a Földművelésügyi Minisztérium szervezésében 2016. május 17-én a Földművelésügyi Minisztérium Darányi Ignác termében. A rendezvényt V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár nyitotta meg és ismertette az idei évben 6. alkalommal megjelenő tanyafejlesztési pályázati lehetőségeket.


Az államtitkár beszédében kiemelte, hogy a minisztérium fontosnak tartja a tanyák megóvását, a tanyán élők életszínvonalának javítását, az ott élő gazdálkodók segítését és a tanyasi életforma újraélesztését.  Az államtitkár előadásában kiemelte, hogy 2011 és 2015 között a tisztán nemzeti forrásból finanszírozott programra 7,36 milliárd forint forrás jutott és az idei évben számos új pályázati célt támogat a Földművelésügyi Minisztérium.

Így például lehetőség nyílik a tanyák lakóépületének felújítására, valamint lakó- és vagyonbiztonságot szolgáló egyéni fejlesztésekre is pályázatot benyújtani. Az előző évekhez képest további változás, hogy villany-, víz- és szennyvízberuházásra idén nem a Nemzeti Tanyafejlesztési Programon belül, hanem a Vidékfejlesztési Program keretei között lehet majd pályázni. V. Németh Zsolt felhívta a figyelmet arra, hogy a korábbi években meghatározott 25 %-os, illetve 50 %-os előleg helyett idén 75 %-os előleg igénylésére van lehetőség.

Előadásában tájékoztatta a jelenlévőket, hogy 2016-ban 3 célterületre lehet pályázatot benyújtani. Az I. célterület keretében a települési és térségi fejlesztések támogatására 200  millió forint áll rendelkezésre. Ezt az összeget a tanyasi termékek védjegy- és minőségrendszerének bevezetésére, fejlesztésére; a tanyagondnoki szolgálatok fejlesztésére; a tanyákon élők egészséges ivóvízzel történő ellátása érdekében szükséges vízminőség vizsgálatok elvégzésére; a tanyán élőket célzó lakó- és vagyonbiztonsági rendszerek, valamint a biztonságot fokozó kommunikációs eszközök beszerzésére, telepítésére; továbbá a szigetüzemű külterületi közvilágítás kialakítására lehet igénybe venni.

A II. célterület keretében a tanyagazdaságok indításának és fejlesztésének mezőgazdasági csekély összegű támogatására lehet pályázni, melynek keretösszege 400  millió forint.

A III. célterület pedig a tanyák lakóépületének felújítására, valamint lakó- és vagyonbiztonságot szolgáló egyéni fejlesztésekre irányul, melyre 120  millió forintot szán a tárca.

A pályázati felhívások a kormany.hu, valamint a Herman Ottó Intézet honlapján (www.hoi.hu) jelennek meg a napokban. A pályázati internetes felület a pályázati felhívások megjelenését követő 30. napon nyílik meg a Herman Ottó Intézet honapján és forráskimerülésig, illetve legfeljebb 30 napig lesz lehetőség a pályázat benyújtására.

Forrás: FM

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu