Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Hajdúdorog a végsőkig küzdeni fog az iskolájáért
Mi az, amit elképzelhetetlennek tart Csige Tamás polgármester?

Igaza van Gémesi Györgynek, a Magyar Önkormányzati Szövetség elnökének: elfogadhatatlan, hogy már szinte mindenki működtethet iskolát, csak az önkormányzatok nem, reagált Csige Tamás, Hajdúdorog polgármestere arra a hírre, amely szerint nem kizárt az iskolák államosítása. Mindez a Szabad Föld cikkében olvasható.


A meglepő hírt a közelmúltban jelentette be a kormány. Az elképzelést azzal indokolta, hogy a kettős működtetési rendszer – az iskolákat a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) tartja fenn, és az önkormányzatok működtetik – megbukott.

A kijelentéssel önmagában akár egyet is ért a településvezető, ez a rendszer valóban megbukott – de nem az önkormányzatok miatt. Ahol ugyanis a települések átadták az iskolák üzemeltetését is a Kliknek, ott az épületek általában nem kapták meg azt a törődést, amely elvárható lett volna egy jó gazdától.

A hajdúdorogi polgármester azonban nem csak ezért fog a végsőkig harcolni az iskolájuk megtartásáért. Az épület ugyanis nemcsak a tanulók oktatásának, nevelésének a színtere a városban, hanem annál sokkal több. Ugyanúgy itt főznek a közétkeztetés számára, mint ahogy a sportrendezvényeknek is otthont ad az épület, sőt a díszterem a társadalmi eseményeknek – például báloknak, városnapoknak – is a színtere.

Az épületnek jó gazda módjára viselte gondját Hajdúdorog vezetése, az utóbbi években folyamatosan újította fel. Ezért is tartaná visszásnak a városvezető, ha a közösség pénzéből rendben tartott épületet most elvenné az állam. Elképzelhetetlennek tartja Csige Tamás azt is, hogy bérleti díjat kelljen fizetniük azért, ami korábban az övék volt.

Ha azonban mégis elvennék az épületet, akkor ragaszkodni fog ahhoz, hogy az állam építse meg azokat a létesítményeket a város számára, amelyekre eddig az iskolát az oktatási célokon kívül használták. Reméli azonban, hogy minderre nem kerül sor, és a végiggondolatlan elképzelést a kormány nem hajtja végre.

Forrás: Szabad Föld

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu