Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Kiss László nem lehet Százhalombatta példaképe
Lemond díszpolgári címéről is a volt alpolgármester és a róla elnevezett uszoda nevét is megváltoztatják

A százhalombattai önkormányzat elfogadta Kiss László kérését és törölte a díszpolgári címét és a városi uszoda nevét is megváltoztatja – mondta 2016. május 11-én Vezér Mihály polgármester. A városvezető megerősítette, hogy a nemi erőszak miatt elítélt korábbi úszó szövetségi kapitány találkozott az áldozat Takáts Zsuzsannával, akitől elnézést kért – tudósít az InfoRádió.


„Úgy döntöttünk, hogy elfogadjuk a 10-én Kiss László által leírtakban foglaltakat, miszerint lemond a díszpolgári címéről és az uszoda névadói pozíciójáról is. Döntését elfogadtuk és töröltük őt a díszpolgárok sorából. Hoztunk erre egy határozatot és az uszoda nevét megváltoztattuk, levettük a nevét. A mai nappal lezártnak tekintjük a Kiss László-ügy százhalombattai vonatkozását” – mondta Vezér Mihály százhalombattai polgármester.

Hozzátette: Kiss László azzal indokolta kérését, hogy nem szeretné Százhalombatta nevét további negatív felhangokkal szerepeltetni az ügyében.

„Beszéltem Kiss Lászlóval a testületi ülés előtt és elmondta, hogy ügyvédje közreműködésével egy virágcsokorral meglátogatta Takáts Zsuzsannát és bocsánatot kért az áldozattól, aki megbocsátott” – számolt be Kiss László bocsánatkéréséről a polgármester.

Mint mondta, a sajtón keresztül szereztek információkat arról, hogy Kiss László több más esetben is érintett lehetett.

„Amikor az első sajtóhír megjelent, mi azt az utat választottuk, hogy szeretnénk pontos információkkal rendelkezni, mielőtt döntünk Kiss László ügyében. Nem szerettük volna elhamarkodottan és igazságtalanul meghozni a döntést. Miután Takáts Zsuzsanna nyilvánosság elé lépett és más áldozatokra is fény derült, a továbbiakban feleslegessé tették a fenntartásainkat és úgy döntöttünk, ezzel véget vetünk az ügynek” – fogalmazott Százhalombatta polgármestere.

Vezér Mihály szerint Kiss László megosztó személy, nem lehet egy közintézmény névadója és nem lehet egy közösség példaképe. „Szolidáris érzéseket táplálunk az áldozatokkal és mélyen elítéljük ezt a gyalázatos cselekedetet” – jegyezte meg.

A polgármester úgy látja, sajnálatos módon sérült Százhalombatta jó hírneve. „Annak ellenére, hogy az események semmilyen kapcsolatban nem állnak Százhalombatta nevével, mégis negatív fényben tűnünk fel még egy darabig, amit sajnálunk” – mondta Vezér Mihály százhalombattai polgármester az InfoRádiónak.

Forrás: InfoRádió

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu