Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 23.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Ötmilliárd forint a közösségi internet fejlesztésére
A GINOP keretében megjelent felhívás célja az eMagyarország Program kiszélesítése

Ötmilliárd forintos keretösszeggel jelent meg a „Közösségi internet hozzáférési pontok fejlesztése, szolgáltatási portfóliójuk bővítése” című kiemelt pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív (GINOP) program keretében – jelentette be Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár.


Az infokommunikációs készségek tudatos, államilag koordinált és támogatott fejlesztése a lakosság, a vállalkozások és az államigazgatás szintjén egyaránt pozitív versenyképességi és foglalkoztatási hatású, ráadásul hozzájárul a makrogazdasági növekedéshez és az esélyegyenlőség erősítéséhez.

A lakosság digitális készségeinek fejlesztése a foglalkoztathatóság erősítésén, az önfoglalkoztatás és a vállalkozóvá válás ösztönzésén, az atipikus foglalkoztatási formák elterjedésének támogatásán túl további eredményeket hozhat:

A digitális felhasználók számának bővülése ösztönzőleg hat a további fejlesztésekre, illetve az infokommunikációs szektor vállalkozásainak fejlődésére; az elektronikus szolgáltatások nagyobb arányú igénybe vétele elősegíti a hatékony állam kialakítását és a bürokrácia csökkentését. A fenntartható fejlődést célzó programok sikerességét növeli, ha a lakosság mind nagyobb arányban képes igénybe venni azokat a digitális szolgáltatásokat, amelyek csökkentik az energiafelhasználást és a környezetterhelést. Az innováció és a K+F szempontjából biztosíthatja a vállalkozói szellemet, az együttműködés képességének növelését, a megújulás lehetőségét és az újítások iránti nyitottságot.

A Digitális Nemzet Fejlesztési Program (DNFP) kimondja, hogy megfelelő tudás és készségek nélkül nem lehet maximálisan kihasználni az infokommunikációs fejlesztések előnyeit. A digitális készségek javítása során elsősorban a felnőttképzés, a szemléletformálás, a mentorálás, valamint az iskolai oktatás terén fontos lépéseket tenni.  

Ehhez igazodva a GINOP-nak is fontos célkitűzése az állampolgárok, és különösen a munkaképes korú inaktívak, illetve a digitális készség terén leszakadással veszélyeztetettek IKT-hoz való hozzáférésének elősegítése, digitális jártasságuk fejlesztése.

Az eMagyarország Pontok Hálózata, illetve az ott tevékenykedő volt és jelenlegi eTanácsadók csoportja ideális alapot biztosít a digitális készség-fejlesztési programoknak, és a Hálózat a stratégiai elképzelések szerint a jövőben is fontos szerepet játszik a digitális készség-fejlesztést célzó programokban.

Az eMagyarország Program továbbfejlesztése mellett szól, hogy a nemzetközi tapasztalatok és legjobb gyakorlatok alapján a digitális írástudás terjesztésére elsősorban a helyi beágyazottságú, ugyanakkor országosan koordinált, esetenként piaci szereplőket is bevonó tömeges képzési programok a leginkább eredményesek.

A felhívás célja az eMagyarország Centrum, az eMagyarország Pontok és az ott dolgozó eTanácsadók eddiginél aktívabb és szélesebb körű szerepvállalásához szükséges erőforrások (infrastruktúra, szolgáltatások, szakemberek, koordináció és menedzsment, finanszírozás) biztosítása.

Forrás: NGM

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu