Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Megalapította a sztrájkbizottságát a HVDSZ 2000
A szervezet a településüzemeltetéssel kapcsolatos átalakításokat követő bizonytalanságok miatt szánta megát e lépésre

Sztrájkbizottságot alapított a Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete 2000 (HVDSZ 2000), ugyanis és a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásával kapcsolatos követeléseikre nem kaptak érdemi választ az illetékes minisztériumoktól, önkormányzatoktól – közölte a szakszervezet az MTI-vel.


A HVDSZ 2000 szerint az erőltetett rezsicsökkentés hátrányosan érintette a közszolgáltató vállalatok gazdálkodását, a területen végrehajtott állami centralizáció miatt jelentősen csökkentek a közszolgáltatók jogosítványai.

A szakszervezet a szakma működése és a munkavállalók biztonsága érdekében követeli, hogy kezdődjenek szakmai egyeztetések a Településüzemeltetési Tanács és az ágazati párbeszéd bizottságok keretei között, és vizsgálják felül a feszült bérhelyzetet, ugyanis a legtöbb munkáltató az átláthatatlan, folyamatosan változó rendszerre hivatkozva évek óta nem emelte a béreket.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a szolgáltatások átalakítása veszélyezteti a lakosság biztonságát, a területen dolgozók foglalkoztatását, a keresetük biztonságát, az egészséges és kockázatmentes munkavégzést.

A közleményben kiemelik, hogy az utóbbi öt évben jelentősen csökkent a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatók támogatása, így a területen dolgozók helyzete bizonytalanná vált, munkabérük nem emelkedik, és hiába részesülnek rokkantsági, illetve rehabilitációs ellátásban, jövedelmük messze elmarad a megélhetési minimumtól. Ezen a területen is mielőbbi szociális párbeszédre, érdemi egyeztetésre van szükség – ismertették.

Az érdekképviselet követeli, hogy szűnjön meg a munkavállalók egészségügyi állapotának minősítése során tapasztalt megalázó bánásmód és a felesleges adminisztráció, illetve, hogy a költségvetésbe befizetett rehabilitációs hozzájárulást fordítsák teljesen a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására, és az összeg éves felhasználását még az adott évi költségvetés elfogadását megelőzően egyeztessék a társadalmi partnerekkel.

A közlemény szerint a megváltozott munkaképességűek ügyében az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a településüzemeltetéssel kapcsolatos követelésekre a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Belügyminisztérium reagált, illetve visszajelzett még néhány önkormányzat és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. is. 

A válaszokat tudomásul véve azonban a HVDSZ 2000 továbbra is úgy gondolja, hogy az előzetes egyeztetések, tájékoztatások elmaradása nagy bizonytalanságot, feszültséget okoz. 

Forrás: MTI

 

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu