Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Családi házak tömege épülhet az agglomerációban
A CSOK hatására nagyon megnőtt a fővárostól 20 kilométeren belüli települések népszerűsége a telekvásárlók körében

A budapesti ingatlanárak eléggé elszálltak, így az idei év első három hónapjában rengetegen keresnek lakást az agglomerációban. A CSOK nyújtotta lehetőség miatt sok család kifejezetten építési telkekre vadászik, egyes településeken emiatt jelentősen megdrágultak a parcellák – írja a Magyar Nemzet.


A családi otthonteremtési kedvezményt érintő februári jogszabályváltozások, az új építésű ingatlanok áfájának csökkentése és az adó-visszatérítési támogatás lehetőségnek, illetve a budapesti ingatlanárak nagymértékű emelkedésének következtében 2016 első negyedévében jelentősen megnőtt az érdeklődés az agglomerációban található ingatlanok, ezen belül is az építési telkek iránt – derül ki a City Cartel ingatlanközvetítő hálózat közleményéből.

A telkek Budakeszin, Szentendrén és Dunakeszin a legkapósabbak, de népszerű minden olyan agglomerációs település, amely a fővároshoz közel, 20 kilométeres távolságon belüli van. Az elérhető tömegközlekedési lehetőségek szintén sokat nyomnak a latban, a főváros könnyű és gyors megközelíthetősége kulcsfontosságú. Emiatt történhetett meg az, hogy az Esztergom–Budapest vasútvonal megépítése nyomán az utóbbi időben megnőtt az érdeklődés az olyan, Budához közelebb eső települések iránt, mint Üröm, Solymár, Pilisvörösvár és Piliscsaba.

Hatalmasak az árkülönbségek

A City Cartel adatai alapján a budai agglomerációban található építési telkek négyzetméterára jelenleg 8 ezer és 15 ezer forint között mozog. A népszerűbb települések esetében az árak az átlagosnál magasabbak, így például Budakeszin 15-20 ezer forintos négyzetméteráron lehet építési telket venni, Pilisvörösváron már 8-12 ezer forintért kapni egy négyzetméternyi parcellát.

Az agglomerációban ingatlant keresők túlnyomó többsége a családi otthonteremtési kedvezmény jelentette támogatással szeretne élni, viszont mivel az telekvásárlásra nem fordítható, többségük inkább olcsóbb földdarabra vadászik. A 10 milliósnál alacsonyabb áron kínált parcellák mindenképpen előnyt élveznek, de a legnagyobb kereslet a 3-5 millió forintért megvehető, 600-800 négyzetméteres telkekre van. A telekvásárláshoz szükséges önerőt a vásárlók jellemzően megtakarításaikból fedezik.

Vajnági Pál, a City Cartel-csoport ügyvezetője úgy véli, hogy az építkezni kívánó családok jelentette keresletnövekedés az agglomerációs ingatlanpiacon, annak is a felkapottabb területein rövid távon mindenképp az építési telkek drágulását eredményezheti.

A telekárakat egyébként már a vidéki megyeszékhelyeken is erősen fölverte az, hogy a családi házra vágyóknak sokszor építőipari cégekkel kell versengeniük a parcellákért.

Forrás: Magyar Nemzet / MNO

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu