Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

8000 család vehet részt a szociális földprogramban
A földprogram keretében idén 130 millió forintra pályázhatnak a rászoruló családok

Ebben az évben 130 millió forintra pályázhatnak rászoruló családok a szociális földprogram keretében – közölte Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára 2016. május 4-én, Hajdúszováton, a programba több éve bekapcsolódott roma család portáján tartott sajtótájékoztatóján.


Czibere Károly elmondta, hogy ebből 80 millió forintra azok a családok számíthatnak, amelyek most kapcsolódnak be a programba. Ötvenmillió forintot pedig azoknak biztosítanak, akik már több éve részt vesznek a szociális földprogramban, és szeretnének a továbblépéshez, például raktározáshoz, feldolgozáshoz, értékesítéshez támogatást kapni – ismertette.

Czibere Károly emlékeztetett rá: a kormány 2011-ben fogadta el a társadalmi felzárkózási stratégiát azzal a céllal, hogy az oktatás, a foglalkoztatás, az egészségügy terén különféle eszközökkel segítsen a hátrányos helyzetű embereken. Az államtitkár a stratégia egyik legfontosabb elemének nevezte a foglalkoztatás, illetve a foglalkoztathatóság növelését, ami „esélyt, lehetőséget jelent egy jobb élet megteremtéséhez”.

Az öt éve tartó program egyik legfontosabb eleme a szociális földprogram, amely nem segélyt, hanem hosszú távú befektetést, hosszútávon fenntartható beruházást jelent a társadalom jövőjébe – magyarázta Czibere Károly.

Hozzátette: 2011 óta 1,3 milliárd forintot osztottak ki a program keretében, eddig 22 ezer családot értek el, az idén pedig további 8 ezer kapcsolódhat be a hátrányos helyzetű családoknak indított földprogramba.

Czibere Károly szerint a program ott rendkívül sikeres, ahol a kormányzati szándékhoz helyi közösségi akarat is párosul, mint Hajdúszováton. Ez a program ugyanis egyszerre járul hozzá a családok szociális helyzetének a javításához, a községfejlesztéshez, a térség hátrányainak mérsékléséhez, de növeli a későbbi foglalkoztatás esélyét is, kitörési lehetőséget biztosít a hátrányos helyzetből és csökkenti a migrációs kényszert - sorolta a szociális államtitkár hozzátéve: a kormány elkötelezett a program folytatásában.

Nagy István, a hajdúszováti roma kisebbségi önkormányzat elnöke az MTI érdeklődésére elmondta: a szociális földprogram állattenyésztési projektje keretében a településen harminc roma család kapott húsz-húsz tyúkot és két zsák takarmányt, de olyan sikeresen gazdálkodtak, hogy többen más állatokat is vásároltak. Hajdúszováton 1000-1100 roma él, így többen is szeretnének a programba bekapcsolódni – fűzte hozzá.

Váradi Jenő (független) polgármester megjegyezte: a 3150 lakosú településen 450-en vannak munka nélkül, a programot a jövőben bővíteni szeretnék minél több szegény család bevonásával.

Bodó Sándor (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője helyi értéknek nevezte a földművelést és az állattenyésztést Hajdúszováton. E hagyományok folytatásához ad esélyt a szociális földprogram, amelynek eddigi eredményei már jól láthatóak a falu rendezett baromfiudvaraiban – tette hozzá.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu