Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Kilenc településen lesz időközi választás vasárnap
A legtöbb helyen polgármesteri poszt betöltése a tét, de van ahol képviselőket is választanak

Kilenc településen lesz időközi önkormányzati választás 2016. május 8-án. Paléban, Abádszalókon, Karancslapujtőn, Jenőben, Karoson és Pilisszentivánon a polgármester, Kocsordon és Lakitelken polgármester és képviselők megválasztása miatt járulnak majd az urnához. Paks 7. számú egyéni választókerületében képviselőt választanak.


A Baranya megyei Paléban az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert a település független polgármestere, Pintérné Magyar Mária – egészségi okokra hivatkozva – február elsején lemondott. A 112 lakosú község településvezetői tisztségéért két független jelölt indul: Markóné Héder Tímea és Rumpli Éva. A választó névjegyzékben 79-en szerepelnek, ennyien járulhatnak a szavazóurnához.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Abádszalókon szintén polgármestert választanak, mert a település eddigi polgármestere, Kovács Mihály (Abádszalókért egyesület), aki 2010 óta töltötte be hivatalát, február közepén lemondott. A polgármesteri tisztségért három jelölt indul: Balogh Gyula (Fidesz-KDNP), Deák Eszter (független) és Juhász Katalin (Magyar Munkáspárt). A 4700 lakosú település választói névjegyzékében 3583-an szerepelnek.

A Nógrád megyei Karancslapujtőn is polgármestert kell választani, mivel a település korábbi vezetője, Somoskői Tibor független polgármester – akit először 2010-ben választottak polgármesterré, majd 2014-ben ismét megnyerte a választást – február elsején egészségi okok miatt mondott le tisztségéről. A vasárnapi voksoláson a választásra jogosult 2166 lakos hat független jelöltre adhatja le voksát: indul a tisztségért Baksa Sándor, Barta László, Dormán Gyula, Musztács László, Rozgonyi Zsolt és Tóth István.

Ugyancsak polgármestert választanak a Fejér megyei Jenőben, mert az eddigi polgármester, a tisztséget 1998 óta betöltő Varga István (független) január végén lemondott. A településvezetői tisztségért öt jelölt indul: Veres Péter (Magyar Munkáspárt), Klimáné Kerekes Ildikó (független), Kolmer Péter (független), Fister Ferencné (független) és Gárdonyiné Nagy Mária (független).

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Karoson szintén a korábbi polgármester, független Torma Gábor lemondása miatt lesz időközi választás. A mintegy 500 lelkes település 409 választópolgára Bartha Patrikné, Dakos János, Jánoskovicsné Gecse Nóra és Kovách Antal Csaba közül választhatja meg az új polgármestert.

A Pest megyei Pilisszentivánon ugyancsak a korábbi polgármester, Pénzes Gábor (független) lemondása miatt kell időközi polgármester-választást tartani. A posztért Cseresznye Sándor és Poppréné Révay Gyöngyi indul, mindketten függetlenként. A választói névjegyzékben 3470-en szerepelnek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kocsordon polgármestert és hattagú képviselő-testületet kell választani, mivel a 2800 lelkes község képviselő-testülete január 28-án feloszlatta magát. A polgármesteri tisztségért négyen indulnak: Pajtás Zsigmond és Gombos Lászlóné függetlenként, Földi István a Jobbik Magyarországért Mozgalom, míg Pásku Károly a Magyar Munkáspárt színeiben. Pásku Károlyon kívül a másik három jelölt képviselőként részt vett az előző testület munkájában. A hat képviselői helyre huszonhat jelölt pályázik: huszonnégyen – köztük az eddigi, Fidesz-KDNP-s polgármester – függetlenként, ketten pedig a Jobbik jelöltjeként méretik meg magukat. Valamennyi korábbi képviselő újraindul a tisztségért. A választáson 2410 helybéli vehet részt.

A Bács-Kiskun megyei Lakitelken szintén polgármestert és képviselőket választanak, mert a 4675 lakosú község képviselő-testülete alpolgármesteri kezdeményezésre január 26-án feloszlatta magát. A polgármesteri tisztségért öt jelölt indul: a jelenlegi polgármester Zobokiné Kiss Anita és Kalócz Gábor függetlenként, Madari Andor a Fidesz-Nemzeti Fórum, Bencsik Mihály a Magyar Munkáspárt, Zoltán Péter pedig a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltjeként. A hat képviselői helyre tizennyolcan pályáznak: nyolcan függetlenként, hatan a Fidesz-Nemzeti Fórum színeiben, ketten-ketten pedig a Jobbik és a Munkáspárt jelöltjeként mérettetik meg magukat. Valamennyi korábbi képviselő újraindul a tisztségért. A település választói névjegyzékében 3773-an szerepelnek.

A Tolna megyei Paks 7. számú egyéni választókerületében képviselőt választanak: a kerület korábbi képviselője, Tell Edit (Néppárt) ugyanis összeférhetetlenség miatt lemondott mandátumáról, miután az önkormányzati Csengey Dénes Kulturális Központ igazgatójává nevezték ki. A körzet 1981 választópolgára négy jelölt közül választhatja ki képviselőjét: Gáspár Viktor (Jobbik), Mezősi Árpád (MSZP), Szabó Péter (Fidesz-KDNP) és Szarka Gyuláné (Magyar Munkáspárt) indul a január 25-én megüresedett képviselői mandátumért.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu