Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 5.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Május végéig várják „a legszebb konyhakerteket”
Egy hónnappal meghosszabbították a jelentkezési határidőt az országos versenyre

A nagy érdeklődésre való tekintettel egy hónnappal meghosszabbították a jelentkezési határidőt „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos versenyre, 2016. május 31-ig várják a települések csatlakozását, illetve a csatlakozott településeken a kertnevezéseket. A Földművelésügyi Minisztérium által az idei évre meghirdetett Kertészkedés Évében a verseny kiemelt partnerévé vált a minisztériumnak.


„A legszebb konyhakertek” kezdeményezés célja a környezettudatos kertészkedésre való ösztönzés, az ehhez szükséges tudás átadása, hogy a következő generációk is részesei lehessenek a kertészkedés örömeinek és élvezhessék a munka eredményét. A kertek művelése hozzájárul a kert, mint élőhely fennmaradásához, továbbá a tájfajták megőrzéséhez is.

2015-ben 234 település közel 8000 kertművelője vett részt a programban és lett gazdagabb munkájának gyümölcsével.

A Földművelésügyi Minisztérium szakiskolái a Ments meg egy kertet! programmal vesznek részt a kertészkedésben, amelynek „A legszebb konyhakertek” versenyben külön kategóriát nyitottak a szervezők.

A tárca mindenkit arra bíztat, hogy próbálja ki magát egy új területen, ha még nem tette, hiszen a kert meghálálja az energia befektetetést és az egészségre is jó hatással van.

A csatlakozásról, nevezésről – és magáról a programról – bővebb információ a www.alegszebbkonyhakertek.hu honlapon található

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter 2016. március 25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén hirdette meg a Kertészkedés Évét. Ebben jelentős partnerévé vált a 2012-ben indult „A legszebb konyhakertek” mozgalom. A Kertészkedés Évnek célkitűzése, hogy Magyarországon minden talpalatnyi földterület meg legyen művelve, ezáltal ápoljuk a kertkultúra hagyományait, és jó minőségű, vegyszermentes magyar élelmiszert termeljünk környezetkímélő módon. A Kertészkedés Éve programsorozat célkitűzése az, hogy a magyar emberek minél több zöldséget és gyümölcsöt termeljenek, vásároljanak és fogyasszanak.

Forrás: FM

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu