Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 5.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Az Államkincstár lehet az önkormányzatok bankja
Varga Mihály: a következő hónapokban szeretnék elérni, hogy az önkormányzatok számláit is a Magyar Államkincstár vezesse

A következő hónapokban szeretnék elérni, hogy az önkormányzatok számláit is a Magyar Államkincstár vezesse – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter 2016. április 28-án, a Magyar Államkincstár fennállásának 20. évfordulóján tartott nemzetközi konferencián, Budapesten.


A Magyar Államkincstár szerepe jelentősen kibővült a megalapítása óta eltelt húsz évben, emelkedett a rendszerben szereplő intézmények, szervezetek száma. A kincstár kezeli a teljes magyar pénzforgalom mintegy 25 százalékát, számos feladata mellett ellátja a terület és településfejlesztési operatív program közreműködő szervezetének feladatát is – mutatott rá Varga Mihály.

A miniszter bejelentette: a következő hónapokban szeretnék elérni, hogy az önkormányzatok számláit is a Magyar Államkincstár vezesse. Az ehhez szükséges feltételek kialakítása folyamatban van. A kormány hamarosan megvizsgálja annak a lehetőségét, hogy az önkormányzatok főszámlát vezessenek majd a kincstárnál, a kormányzat pedig az állami támogatásokat, normatívákat a kincstári számlára utalja. További kérdést vet fel, hogy hol vezessék az önkormányzatokhoz tartozó vállalkozások, intézmények számláit – tette hozzá a miniszter.

Másik fontos feladatnak nevezte, hogy a lakosság állampapírba fektesse a megtakarításait, ennek érdekében országszerte 77 forgalmazási helyen lehet állampapírt venni. Míg öt éve a magyar államadósság 4-5 százalékát finanszírozta a lakosság, jelenleg 15 százalékát finanszírozza közvetlen állampapír-vásárlással – mutatott rá. A kincstár közreműködésével lehetett a lakosság nagyobb szerepvállalásával kedvezőbbé tenni az adósságfinanszírozást – állapította meg.

A kincsár legfontosabb feladata a központi költségvetés végrehajtásával kapcsolatos feladatok elvégzése, de a 2017-es költségvetés tervezetének elkészítésénél is az intézmény adatbázisára támaszkodtak – folytatta Varga Mihály. Mára már nem az a kérdés, hogy 3 százalék alatt lehet-e tartani a hiányt, hanem az, hogy a magyar államháztartás tud-e hiány nélkül működni – mondta a tárcavezető.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu