Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. november 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Nem fog változni a hazai nemzetiségek támogatása
Minden önkormányzat ugyanakkora összegből, összesen 1,6 milliárd forintból gazdálkodhat majd 2017-ben

Az ideihez hasonló összegből gazdálkodhatnak jövőre a hazai nemzetiségek – derül ki a parlament honlapján, 2016. április 26-án este megjelent költségvetési törvényjavaslatból. Ritter Imre német nemzetiségi szószóló arra számít, hogy a parlamenti vita során nőni fog a jövőre tervezett támogatás összege.


Az országos nemzetiségi önkormányzatok és média támogatása esetében nem lesz emelés, minden önkormányzat ugyanakkora összegből gazdálkodhat, összesen majdnem 1,6 milliárd forintot szánnak erre a célra a jövő évi költségvetésben.

A területi és a települési nemzetiségi önkormányzatok általános működési és feladatalapú támogatását sem emelik, jövőre is több mint hárommilliárd forint jut erre.

A nemzetiségi önkormányzatok által fenntartott intézmények működtetésére is az ideihez hasonló összeg járhat, mintegy 971 millió forint.

A nemzetiségi önkormányzatok által fenntartott intézmények beruházásaikhoz, fejlesztéseikhez több mint 800 millió forintra pályázhatnak majd jövőre.

Társadalmi felzárkózást segítő programokra – például szakkollégiumokra, a roma kultúra támogatására, a roma ösztöndíj programra, oktatási és kulturális központok támogatására, a felzárkózás-politika koordinációjára – 2017-ben körülbelül 1,7 milliárd forint jut.

Ezeken felül nemzetiségi támogatásokra 1,4 milliárd forint az előirányzat.

Ritter Imre, az Országgyűlés magyarországi nemzetiségek bizottsága költségvetési albizottságának elnöke az MTI-nek azt mondta: a kormányjavaslatba a Magyarországon élő nemzetiségek igényei még nem kerültek bele, ezért a parlamenti vita során módosító indítványt nyújtanak majd be. Így reményeik szerint a jelenlegi számok még jelentősen, mintegy 2,5 milliárd forinttal nőnek majd – emelte ki.

Hozzátette, felmerült, hogy a 2016-os költségvetés módosítása során igényeik egy részét – elsősorban a beruházásokra, felújításokra vonatkozóakat – már a 2016-os költségvetésbe is bele lehet foglalni, ez pedig csökkentheti a jövő évre szóló igényeket.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu