Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 5.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Ismét két településen választottak polgármestert
Kislétán és Hegyháthodászon is független jelölt kapta a legtöbb szavazatot

Két időközi polgármester-választást tartottak 2016. április 24-én az országban. A Vas megyei Hegyháthodászon Kercsmár Kálmánt választották polgármesterré, míg Kislétán újraválasztották a korábbi településvezetőt, Madácsi Imrét. Mindketten független jelöltekként indultak a választásokon.


Hegyháthodász

Kercsmár Kálmán független jelöltet választották a Vas megyei Hegyháthodász község polgármesterévé. Baranyai Mária körjegyző elmondta: a polgármesteri tisztségre egyedül jelöltette magát a most megválasztott polgármester, aki főállásban tölti be tisztségét. Hozzáfűzte: a község 146 szavazásra jogosult lakója közül 60-an vettek részt a voksoláson, valamennyi leadott szavazat érvényes volt. Hegyháthodászon azért kellett időközi polgármester-választást tartani, mert a korábbi szintén független Szalai Zoltán Vince január elsején lemondott, döntését nem indokolta.

Kisléta

A korábbi településvezető, Madácsi Imre (független) nyerte meg az időközi polgármester-választást Kislétán – tájékoztatta a község aljegyzője az MTI-t. Lánczi Julianna elmondta: az 1384 választásra jogosultból 940-en adták le szavazatukat, 16 voks érvénytelen volt. A függetlenként induló Madácsi Imre 446 szavazatot szerzett, míg a szintén független Pénzes Sándor Károlyra 245, Demendi Istvánra 157, Szilágyi Imrére 62, Ignácz Jánosra 11 és Szilágyi Mihályra 2 szavazatot adtak le. A Magyar Munkáspárt jelöltjeként indult Nyeste András egy szavazatot kapott. A voksolást azért kellett megtartani a községben, mert Madácsi Imrét, a település 2014-ben, a Fidesz-KDNP színeiben megválasztott polgármesterét a bíróság méltatlannak mondta ki a posztra, így tisztsége 2016. január 11-én megszűnt.

A Nyíregyházi Törvényszék november végén tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a közigazgatási és munkaügyi bíróság kimondta, méltatlanná vált a tisztségére a polgármester. A méltatlanság megállapításáért a megyei kormányhivatal fordult bírósághoz, miután Madácsi Imrét korábban egy év, két évre felfüggesztett börtönre ítélték jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette miatt.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu