Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. november 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Magyar falvak, városok a kényszerbetelepítés ellen
A kényszerbetelepítés-ellenes fellépés támogatására hív az MJVSZ – Már 985 település biztosította támogatásáról a kormányt

A kormány „kényszerbetelepítés-ellenes” fellépésének támogatására kéri a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke azokat a polgármestereket, akik településén még nem hoztak határozatot ebben az ügyben. Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere 2016. április 19-i budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: az elmúlt napokban levélben fordult polgármester kollégáihoz. 


Annak a 985 polgármesternek, akinek a településén a képviselő-testület már határozatban állt ki a kormány fellépése mellett, megköszönte a támogatást, és kérte őket, tartsanak ki, mert még sok feladatuk van, amíg rábírják az Európai Uniót, hogy vonja vissza ezt a döntését.

A többi település polgármesterének írt levelében pedig azt kérte: hozzanak határozatot arról, hogy támogatják a kormány törekvéseit, és ezeket a határozatokat juttassák el a szövetséghez, „hogy megalakulhasson a magyar városok és falvak kényszerbetelepítés elleni fúziója, szövetsége”.

Szita Károly felidézte: tavaly több mint 1,5 millió gazdasági bevándorló érkezett Európába, és az előrejelzések szerint idén még többen kívánnak útra kelni.

Hozzátette: az Európai Unió tavaly ősszel arról döntött, hogy minden tagállamnak - így Magyarországnak is - be kell fogadnia „olyan illegális bevándorlókat, akikről jóformán azt sem tudjuk, kicsodák”. Mint mondta, több száz, ezer is lehet azok száma, akiket így kell befogadnia Magyarországnak.

Jelezte: a tömeges betelepítéssel a magyarországi falvaknak, városoknak számukra eddig ismeretlen jelenségekkel kell szembenézniük, az „meggyőződésünk szerint veszélyezteti mindennapjainkat, kultúránkat, biztonságunkat”. Közölte, az eddigi nyugat-európai tapasztalatok szerint az integrációs kísérletek rendre kudarcba fulladtak, és az addig összetartó közösségek „összeroppantak a nyomás alatt”.

Szita Károly felidézte: már 985 hazai város és község fogadott el olyan határozatot, hogy támogatják a kormány fellépését, és nemrég volt egy konferenciája is az MJVSZ-nek, ugyanebben a témában. A konferencián nyilatkozatot fogadtak el arról, támogatják a kötelező betelepítési kvóta elleni népszavazás hazai kiírását, valamint vállalták, hogy a népszavazás támogatására kérik az ország összes önkormányzatát.

„Fenntartjuk magunknak azt a jogot, hogy eldöntsük, kivel akarunk együtt élni. Meggyőződésem, hogy erről a parlament és a helyiek nélkül nem határozhat senki” - mondta.

Az MJVSZ elnöke ezért a napokban arra kért valamennyi polgármestert, a településükön hozzanak határozatot arról, támogatják a kormány arra irányuló intézkedéseit, hogy az EU helyezze hatályon kívül döntését, „mert csak így tudjuk megvédeni a községeinkben, városainkban élőket”.

Közölte, minden ilyen dokumentum és egy népszavazás eredménye „döntő érv kell, hogy legyen az EU döntéshozói számára”.

Kitért arra: 2020-ig a magyar falvak és városok 2500 milliárd forintot használhatnak fel, épülhetnek, szépülhetnek, de ez az építkezés „csak nyugodt környezetben lehetséges”. A nyugodt környezethez pedig az kell, hogy támogassuk a magyar kormány „kényszerbetelepítés elleni intézkedéseit”, ha kell, akkor népszavazással – tette hozzá.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu