Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 5.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Uniós pályázatok épületenergetikai fejlesztésekre
Két TOP pályázati felhívás jelent meg 39 milliárd forint értékben – Május 17-től június 30-ig nyújthatók be a támogatási kérelmek

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 39 milliárd forint értékben jelent meg épületenergetikai és megújuló energiaforrásokra szóló pályázati felhívás – jelentette be Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára.


A nemzetgazdasági tárca 2016. április 18-i közleménye szerint a 33,4 milliárd forint keretösszegű Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című felhívás célja a megyei jogú városok önkormányzatai épületállományának energetikai fejlesztése és a megújuló energiaforrások használatának elterjesztése ebben a szektorban. A fejlesztések esetében az önkormányzati tulajdonú épületek hőszigetelésének korszerűsítését, épületgépészetének fejlesztését, valamint a megújuló energiaforrások fokozottabb kihasználását szeretnék megvalósítani.

A fejlesztések tervezése során fontos szempont a minél komplexebb és korszerűbb színvonalat elérő projektek létrehozása, amelyek előzetes energetikai felméréseken és stratégiai terveken alapulnak.

Rákossy Balázs elmondta: ez a konstrukció szorosan kapcsolódik az Önkormányzatok által vezérelt, a helyi adottságokhoz illeszkedő, megújuló energiaforrások kiaknázására irányuló energiaellátás megvalósítása, komplex fejlesztési programok keretében című pályázati felhíváshoz, amelynek keretösszege 5,6 milliárd forint.

Ez esetben a cél a megyei, települési, illetve nemzetiségi önkormányzatok tulajdonában lévő intézmények, épületek, illetve infrastrukturális létesítmények saját, de egyben közcélú energiaigényének kielégítése megújuló energiaforrásokból nyert energiával, amennyiben az egyes beruházások a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok kibocsátásának a csökkentését szolgálják. Továbbá az is a célok közé tartozik, hogy a fejlesztések eredményeképpen helyi termelési folyamatokat indítsanak el, és így közvetetten új munkahelyek jönnek létre.

Támogatási kérelmeket kizárólag a megyei jogú városi önkormányzatok és a 100 százalékban megyei jogú városi önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságok nyújthatnak be, illetve lehetőség van konzorciumi formában is pályázni.

A támogatási kérelmek benyújtása május 17-től június 30-ig lehetséges.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu