Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 5.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Sokakban aggodalmat kelt a balatonfenyvesi kikötő
A 450 méterre benyúló mólószárak az egyik oldalon iszaposodást, a másik oldalon vízminőség problémákat okozhatnak

Hatalmas vitorláskikötő épül Balatonfenyvesen, a beruházás viszont nem tetszik mindenkinek. Az ellenzők szerint az építmény megváltoztatta a vízáramlást, aminek a szomszédos szabad strand láthatja a kárát. A meder és a part tisztítása pedig jelentős anyagi terhet jelenthet az önkormányzatnak. A rendőrség természetkárosítás gyanúja miatt nyomoz – tudósít a HírTV.


„A sodródó uszadékot végig megfogja, illetve az uszadékot szétzúzza a hullámzás és utána besodorja ide” – Az aggódó helyiek szerint Balatonfenyves legnépszerűbb strandja került veszélybe az új kikötő miatt. A 450 méter hosszan benyúló mólószárak az egyik oldalon iszaposodást, a másik oldalon pedig az áramlás csökkenése miatt vízminőség problémákat okozhatnak.

„A baloldalt nekiütköző mólószár, illetve a másik oldalon a nádas lehatárolja ezt a strandot, és előfordulhat az, hogy a vizével komoly gondjaink lesznek. Ez a magas vízállásnál egyelőre nem jelent problémát, de hogyha egy 50-60 centi vizet veszítünk, mint ezelőtt pár évvel történt, akkor viszont komoly veszélyforrást jelent” – mondja Stamler József. A független önkormányzati képviselő szerint a megvalósult tervről nem is készült hatástanulmány.

Az uniós támogatással készülő kétmilliárd forintos magánberuházást sokan csak monstrumnak hívják a méretei miatt. Ez a kikötő a Balatonba leghosszabban benyúló építmény, és 300 hajó befogadására lesz alkalmas, a szomszédságába pedig szálloda is épül. A polgármester szerint csak nyerni tud vele a település, a turizmus fellendülését hozhatja, és új munkahelyeket teremt. A kikötőépítés már 1997 óta napirenden volt Balatonfenyvesen, de korábban jóval szolidabb tervek készültek.

„Ez, hogy ez a variáció épül meg, ez nyilván az egyeztetéseknek, a különféle fajta szakvéleményeknek, ennek lett a végterméke, tehát én azt gondolom, és meg vagyok győződve erről, hogy a legjobb megoldás az, ami most látható” – véli Lombár Gábor, Balatonfenyves független polgármestere.

Az LMP szerint a kikötő jelenlegi formájában történő megépítése törvényellenes, ezért feljelentést tettek. A rendőrség természetkárosítás gyanújával nyomoz az ügyben.

Forrás: HírTV

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu