Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. november 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

400 millió a szociális intézmények fejlesztéséhez
Pályázni június elsejéig lehet, döntés augusztus végén várható, az elnyert összeget 2017. december 31-ig kell felhasználni

Négyszázmillió forintra pályázhatnak az önkormányzatok szociális intézményeik fejlesztéséhez, felújításához – jelentette be 2016. április 12-én Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára és Berczik Ábel, a Nemzetgazdasági Minisztérium kincstárért felelős helyettes államtitkára.


Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, egy XVIII. kerületi idősek otthonában tartott sajtótájékoztatón elmondta, elsősorban idősotthonok fejlesztésére szánják a támogatást, de részesülhetnek belőle a gyermekek és családok átmeneti otthonai, valamint a hajléktalanszállók is.

A pályázni lehet például akadálymentesítésre, vizesblokkok felújítására vagy betegszobák kialakítására, ezzel az önkormányzati intézmények segítséget kapnak ahhoz, hogy jobb életkörülményeket biztosítsanak a lakóknak és a jobb munkakörülményeket a dolgozóknak - közölte az államtitkár.

Kiemelte, a cél, hogy ne csak „minimumszolgáltatás” legyen az idősek ellátása, hanem minden eszközt megragadva, biztosítva legyen a minőség és a szociális biztonság.

Beszélt arról is, hogy az elmúlt években csaknem 9 milliárd forintot fordított a kormány európai uniós pályázati forrásokból az idősotthonok férőhelyeinek emelésére és fejlesztésére, így 3300 férőhely újult meg. Állami fenntartású bentlakásos intézményekben tavaly 9,6 milliárd forint értékben történtek fejlesztések, ezek háromnegyede energetikai korszerűsítés volt – tette hozzá.

Hangsúlyozta: a humán infrastruktúra fejlesztése és megbecsülése is fontos, ezért döntött a kormány 2014-ben a bérpótlékról, 2015-ben pedig a bérkiegészítésről, amelyet 28 milliárd forint értékben idén is biztosítanak – fűzte hozzá.

Czibere Károly elmondta azt is, hogy új szolgáltatástípusként azt tervezik, hogy az idősotthonokban szakápolási férőhelyek lesznek az intenzív ápolást és gondozást igénylő időseknek.

Berczik Ábel, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kincstárért felelős helyettes államtitkára közölte: pályázni június elsejéig lehet, döntés augusztus végén várható, az elnyert összeget pedig 2017. december 31-ig kell felhasználni. Hozzátette, a tavalyi kiíráson mint a 400 millió forint gazdára lelt, 21 projektet sikerült támogatni.

Elmondta: a pályázattal abban segítenek, hogy valamennyi magyarországi szociális szakosított ellátási intézmény a jogszabályokban rögzített és az európai uniós normáknak megfelelően működjön, valamint hogy a határozott idejű engedéllyel rendelkező szociális intézményekben olyan fejlesztések valósuljanak meg, amelyek után határozatlan, folyamatos működési engedélyt kaphatnak az intézmények. Ennek érdekében, az év elején az Emmi szakértői felmérést készítettek a rászoruló intézményekről, így még célzottabbá tehették a pályázati kiírást – fűzte hozzá.

A részletes információkat a pályázati felhívás tartalmazza.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu