Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. november 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Vidékjáró Családi Fesztivál lesz a Városligetben
Egyszerre mutatkoznak be az ország legizgalmasabb téli-nyári kikapcsolódási lehetőségei

„Le a cipővel” címmel egyedülálló családi fesztivált szervez 2016. április 15-17-én, Budapesten, a városligeti Napozóréten a Vidékjáró Kft., több alapítvánnyal, civil szervezettel, alkotó közösséggel összefogva. Egyedülálló, mert a „Le a cipővel” Vidékjáró Családi Fesztivál keretében egy helyszínen, egy időben mutatkoznak be az ország legizgalmasabb téli-nyári kikapcsolódási lehetőségei a nagyközönség számára.


Április 15-17. között „Le a cipővel” Vidékjáró Családi Fesztivál néven különleges, ingyenes rendezvény várja a pedagógusokat, szülőket és a legkisebbeket Budapest szívében, a városligeti Napozóréten. A fesztivál elsődleges célja, hogy új kikapcsolódási, pihenési lehetőségekkel ismertesse meg őket, hogy közben interaktív módon maguk is bekapcsolódhatnak a kiállításokba, előadásokba, szakmai programokba. A többnapos rendezvény során osztálykirándulások, nyári táborok, családi kirándulások helyszínei – élményközpontok, kalandparkok, erdei iskolák, látogatóközpontok, gyermekbarát szálláshelyek, szállodák, fürdők – mutatkoznak be.

Ám nem csupán kiállításszerűen jelennek meg az ajánlatok, a rendezvény idejére ugyanis igazi gyerekparadicsommá alakul át a városligeti Napozórét. Családbarát programok, kézműves foglalkozások, tematikus udvarok, hangszerbemutató, népzenei koncertek, táncház és nem utolsósorban számtalan mozgásforma várja majd a kisebbeket és nagyobbakat. A legkülönfélébb nyári tábori ajánlatok mellett kiemelt hangsúlyt fektetünk a fenntartható fejlődésre, a környezeti nevelésre, a szemléletformálásra, amelynek keretében érdekes kiállítások, előadások, interaktív szakmai programok is látogathatóak lesznek. A fesztivál forgatagában menetlevéllel  kalauzoljuk körbe a családokat a különböző látnivalókon.

Április 15-én szakmai nappal indul a fesztivál, pedagógusok számára, akik osztálykirándulásaikhoz kaphatnak helyszín- és programajánlatokat. Személyesen ismerkedhetnek meg az egyes programgazdákkal, szervezőkkel, ráadásul csak erre az egy napra érvényes egyedi kedvezményekkel várják őket. Szombaton és vasárnap a családbarát programoké a főszerep. A tematikus,öko-, egészséges életmód, sport és zöldudvarok egész nap különféle gyermekfoglalkozásokat, változatos programokat kínálunk majd a kicsiknek és szüleiknek.

Április 16-án és 17-én két alkalommal is sajtkészítéssel ismerkedhetnek az ide látogatók. Lesz vajköpülés, hatalmas rézüstökben négyféle sajt készül és a túró rudi előállításának rejtelmeit is kiismerhetik a kicsik és nagyobbak. Az év biotermelői segítségével az egészséges zöldségekkel, gyümölcsökkel ismerkedhetnek meg kicsik és nagyok, miközben a látványkonyhában egészséges alapanyagokból készült ételeket kóstolhatnak. Az öko udvarban a használt sütő zsiradékból történő szappanfőzés rejtelmeibe pillanthatnak be az érdeklődők.

A zöld udvar különlegessége a mobil tanösvény lesz, ahol 15 féle játék segítségével népszerűsítik a környezettudatos életmódot. Szó lesz egyebek mellett a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról és az erőforrások takarékos használatáról. Itt kap  helyet az állatbemutató és állattsimogató. A hagyományudvarban, négy sátorban naponta 12 különféle mesterség mutatkozik be.

A szakmai sátorban, az úgynevezett Agórában, az alsótagozatos iskolás korosztályt érintő problémákról lehet beszélgetni szakértőinkkel, mint amilyen a helyes táplálkozás, a  szeretethiány, de szó lesz a kamaszkori veszélyekről, az internetes zaklatásról, droghasználatról is. Emellett író-olvasó találkozó lesz a téma ismert szerzőivel, majd  könyvvásár vár mindenkit a témát érintő könyvekből. Különleges gyermekprogramokban sem lesz hiány: hatalmas akvárium, interaktív homokozó, ingyenes ugrálóvár, kreatív ügyességi és logikai játékok, mászófal, barlangász bemutató, óriás társasjáték várja majd a legfiatalabbakat.

A színpadon népzenei, világ- és komolyzenei koncertek, bemutatók követik majd egymást, az esti koncertek fellépőit nem kell bemutatni a nagyközönségnek, Herczku Ágnes és Bandája, Bognár Szilvia és az Etnoé jól ismert nevek a népzenei,  világzenei műfaj rajongói előtt. Április 17-én színes néptáncbemutatóval, majd táncházzal zárul a fesztivál.

A fesztivál programja ITT olvasható.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu