Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 5.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Egymilliárd forint a gyerekétkeztetés támogatására
A pályázatokat június 29-ig nyújthatják be az önkormányzatok

Miután tavaly rendkívüli érdeklődés övezte, a nemzetgazdasági miniszter ismét pályázatot hirdet a települési önkormányzatok (illetve társulásaik) számára a gyermekétkeztetéshez kapcsolódó fejlesztések támogatására. Ez közvetetten is hozzájárul ahhoz, hogy hazánkban egyetlen gyerek se éhezzen, ami kiemelt kormányzati célkitűzés.


Az ingyenes gyermekétkeztetés kiterjesztésének, illetve a finanszírozási rendszer átalakításának köszönhetően Magyarországon egyre több gyermek juthat naponta meleg ételhez. Míg 2010-ben 28 milliárd forintot fordítottak ennek támogatására, addig az idei költségvetésben ez az összeg 72 milliárd forint. Tavaly szeptembertől az óvodások és bölcsődések szélesebb körét érinti az intézkedés, ettől az évtől pedig a szünidőben is biztosított lesz a gyermekek ingyenes étkeztetése.

A most megjelent pályázat elsődleges célja, hogy állami hozzájárulással az önkormányzatok képesek legyenek a tulajdonukban lévő, az általuk fenntartott és működtetett óvodai gyermekétkeztetést is szolgáló konyhák és étkezők felújítására, fejlesztésére, kiemelt figyelmet fordítva a korszerű táplálkozást segítő technológia kialakítására, valamint a környezetvédelmi szempontok maradéktalan betartására.

Ezek megvalósításához a 2016. évi költségvetés egymilliárd forintos keretösszegben nyújt segítséget. A tavalyi év tapasztalataiból kiindulva számos technikai pontosítás történt, többek között a pályázó által igényelhető maximális támogatás, egyes fogalmi meghatározások, illetve az elbírálásnál figyelembe vehető előnyök köre tekintetében. Egyúttal megszűnik a tartaléklista és a két körös döntés gyakorlata.

A pályázatokat az ebr42 önkormányzati információs rendszeren keresztül, a Magyar Államkincstár útján lehet benyújtani, legkésőbb 2016. június 29-ig. A megítélt támogatások vissza nem térítendők, felhasználásuk határideje 2017. december 31.

A részletes információkat a pályázati felhívás tartalmazza.

Forrás: NGM

 

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu