Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 5.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Több helyen pancsolhatnak a kutyák a Balatonban
Fonyódon és Balatonbogláron is külön strandjuk lesz az ebeknek

Csaknem egy időben döntött két déli parti település önkormányzata arról, hogy az idei szezonra kutyás strandokat létesítenek: Fonyódon a vízi rendészeti őrs közelében jelölik ki a házi kedvencek fürdőhelyét, Balatonboglárnál pedig három helyen is fogadják majd a kánikulától szenvedő ebeket – írja a Magyar Idők.


Fonyód polgármestere szerint különleges és eddig példátlan döntést hozott a képviselő-testület a kutyastrandok létrehozásáról, amelyek 500 méterre lesznek a turisták által használt fürdőhelyektől. Hidvégi József úgy fogalmazott, semmi nem tiltja kutyastrand létesítését, ám a szabályozás még hiányzik. Vélhetően ennek is tulajdonítható, hogy a tó északi partján eddig csak két helyen, Balatongyörök mellett és a tihanyi Belső-tónál jelöltek ki kutyák fürdetésére engedélyezett vízterületet.

A Boglárral szomszédos Balaton­lelle önkormányzata nem foglalkozik kutya­strand-létesítéssel, Kenéz István polgármester a Magyar Idők kérdésére kijelentette: víz- és környezetvédelmi szempontból sem tartja ajánlatosnak állatot fürdetni a Balatonban. A népszerű üdülőhely első embere szerint abból, hogy néhány helyen lesz kimondottan kutya­strand, helytelen volna arra a következtetésre jutni, hogy mostantól kevesebben viszik magukkal kutyájukat az állatok számára tiltott fürdőhelyekre.

A balatoni szállodák egy részében viszont már egyre szívesebben látják a kutyás vendéget. Van, ahol a gazdik mellett külön szobát kínálnak a négylábú lakóknak, ám ezt a szolgáltatást csak egy szűk réteg képes megfizetni. Fonyód és Boglár képviselő-testülete arra számít: a helyi fizetővendéglátók közül ezután többen rendezkednek majd be kutyás vendégek fogadására, a szállodai áraknál kedvezőbb árajánlattal.

Az állatorvosok szerint egyébként higiénés szempontból a kutyák semmivel sem veszélyesebbek, mint például a Balatonban úszkáló nagy testű hattyúk, amelyek a vízbe ürítenek, és különösen augusztusban iszonyatos nagy bűzzel árasztják el a strandok és a hajó­kikötők környékét.

A Magyar Idők kérdésékre, hogy van-e félnivalójuk a strandolóknak a tőlük több száz méterre fürdőző, esetleg kutyaféreggel fertőzött ebektől, Gaál Antal balatonlellei állatorvos azt felelte: a strandolókra nagyobb veszélyt jelentenek a kullancsok.

Forrás: Magyar Idők

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu