Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 5.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Kiss László lemondott alpolgármesteri tisztségéről
Százhalombatta képviselő-testülete megértéssel vette tudomásul társadalmi megbízatású alpolgármester döntését

Kiss László lemondott százhalombattai alpolgármesteri tisztségéről, amit a képviselő-testület a 2016. április 7-i rendkívüli ülésen tudomásul vett – tájékoztatta a város önkormányzata az MTI-t. A közlemény szerint Kiss László eljuttatta Vezér Mihály (Értünk Százhalombattai Közéleti Egyesület) polgármesterhez a lemondását az alpolgármesteri tisztségéről, amit a képviselő-testület tudomásul vett, megköszönve a város érdekében végzett munkáját.


Azt írták, Kiss László nemcsak országos szinten, hanem a városban is köztiszteletben áll, hosszú évtizedek óta Százhalombattán él. A 2014. évi önkormányzati választások után – nem képviselő tagként – társadalmi megbízatású alpolgármesterré választották. A város sportját érintő területen kapott megbízást koordináló, előkészítő feladatkörök ellátására, és mindvégig fáradhatatlanul és eredményesen látta el feladatát. Tiszteletdíjat és költségtérítését a sérült gyerekek javára, valamint egy közalapítványon keresztül a százhalombattai úszóreménységek támogatására ajánlotta fel.

A képviselő-testület megértéssel vette tudomásul Kiss László döntését – olvasható a közleményben.

Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya április 7-i közleményében tudatta, hogy lemond posztjáról. „A magyar sport érdekeit, valamint a személyemet ért támadás folytán megrendült egészségi állapotomat is szem előtt tartva, úgy döntöttem, hogy a mai nappal lemondok szövetségi kapitányi tisztségemről” – írta Kiss László.

Közleményében Kiss úgy fogalmazott, hogy „1961-ben koholt vádak alapján, koncepciós perben született meg az a döntés, amelyet utóbb ártó és lejárató szándékkal tettek közzé rólam”. Tudatta egyszersmind, hogy az ítéletben foglaltak valótlanságának bizonyítása érdekében megtette a szükséges lépéseket, egyúttal keresi a perújítás lehetőségét is.

„Kijelentem, hogy az ítéletben foglalt cselekményt soha, semmilyen körülmények között nem követtem el” – hangsúlyozta a közleményben Kiss, aki leszögezte: „idő előtti szabadulásomat nem bármiféle beszervezésnek, hanem az 1963-as amnesztiarendeletnek köszönhettem, mely igaztalan büntetésemet enyhítette”.

A 75 éves szakemberről kedden a privatkopo.hu internetes portál azt írta, hogy 1961-ben, 21 éves korában két másik úszóval együtt megerőszakolt egy fiatal lányt, amiért három év börtönre ítélték.

Kiss László tanítványai közül olimpiai bajnok lett Egerszegi Krisztina és Kovács Ágnes. Az edző 2009-ben Százhalombatta díszpolgára lett, és róla nevezték a városi uszodát.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu